Plastični kirurg dr. Božo Gorjanc otkriva sve o hit tretmanu koji rješava višak masti i zateže kožu

Plastični kirurg dr. Božo Gorjanc otkriva sve o hit tretmanu koji rješava višak masti i zateže kožu

Unatoč našim najboljim naporima da živimo zdrav način života, redovito se bavimo tjelovježbom i pazimo na to koje namirnice unosimo u organizam, postići tijelo kakvo smo oduvijek željeli može postati izazovno. Često nam je na umu još onaj jedan kilogram kojeg nikako da se riješimo ili onaj kritični dio tijela na koji kao da nikako ne možemo utjecati. Srećom, postoje brojni tretmani koji nam mogu pomoći postići ciljeve. Jedan od najpopularnijih takvih tretmana je BodyTite. Radi se o minimalno invazivnom zahvatu koji su proslavile i slavne dame poput Kim Kardashian. Detalje o ovom tretmanu otkrio nam je plastični kirurg dr. Božo Gorjanc iz Poliklinike Lohuis Filipović.

BodyTite tretman razlikuje se od svih ostalih tretmana za oblikovanje tijela

Specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, plastični kirurg dr. Božo Gorjanc, educirao se u centrima izvrsnosti za plastičnu kirurgiju u Hrvatskoj, Irskoj, Engleskoj i Danskoj, a specijalizirao je za kirurgiju dojke i preoblikovanje tijela. Završio je dvije specijalizacije, opću kirurgiju te plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju. Trenutno radi u Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB Dubrava, centru izvrsnosti za kirurgiju dojke, kirurgiju šake te rekonstrukcijsku kirurgiju i u Poliklinici Lohuis Filipović.

U LF poliklinici plastični kirurg dr. Božo Gorjanc radi kao kirurg za estetiku tijela s posebnim naglaskom na rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju dojke. Ono što pristup u LF-u čini drugačijim jest stručno-edukativno informiranje pacijenta o svim mogućim tradicionalnim i modernim pristupima. Individualizirani pristup baziran je na bogatom znanju i raspolaganju nizom kirurških rješenja uz uvažavanje želja pacijenta i objašnjenje svih mogućnosti. Osim same estetske komponente bitna je posebna briga za sam medicinski aspekt svakog problema, uvažavanje osobitosti pacijenta te kratkoročno i dugoročno planiranje u svrhu psihičkog i fizičkog zdravlja. Po čemu se BodyTite tretman razlikuje od drugih tretmana oblikovanja tijela, koliko tretmana je potrebno za postizanje rezultata i radi li se o sigurnom zahvatu, otkrijte u nastavku.

  • Što je BodyTite i po čemu se razlikuje od ostalih tretmana oblikovanja tijela?

BodyTite je jedinstven uređaj koji minimalno invazivnim pristupom kroz korištenje energije u radiofrekventnom polju kroz zagrijavanje preoblikuje kožno vezivni sistem tijela. INMODE BodyTite tehnologijom se mogu tretirati svi dijelovi tijela na kojima želimo zategnuti kožu i istopiti mast. Tretman je klinički i znanstveno ispitan, te niz studija govori u prilog efektu stiska ja ili kontrakcije kože uz remodeliranje vezivne mreže i topljenje masti.

  • Koje su ključne prednosti tretmana u odnosu na ostale kirurške tretmane i koliko traje oporavak nakon zahvata?

Glavne prednosti BodyTite tretmana su postizanje efekta topljenja masti uz stiskanje kože i vezivnog tkiva, bez klasičnog kirurškog zahvata izrezivanja kože. Oporavak je vrlo brz, gotovo nema nikakvih rezova. Uz to, šanse za komplikacije su minimalne i pacijent je odmah nakon operacije pokretan, gotovo bez ograničenja. Ipak se radi o klinički i znanstveno ispitanom tretmanu. Uz to, niz studija govori u prilog efektu stiskanja ili kontrakcije kože uz remodeliranje vezivne mreže i topljenje masti.

  • Koliko vremena je potrebno ako se poželimo riješiti masnih ‘jastučića’ oko trbuha?

Ovisno o kakvoj situaciji je riječ, često je dovoljan jedan tretman ukoliko je pacijentica dobar kandidat.

  • Je li zahvat siguran i kako se izvodi? Tko možda ne bi bio idealan kandidat za BodyTite?

Zahvat je siguran i izvodi se u lokalnoj potenciranoj ili općoj anesteziji, pomoću posebne sonde. Na koži i ispod kože topi se masno tkivo i zagrijava koža i potkožna vezivna mreža, na relativno visoke temperature. Rezultat je kontrolirana opeklina te kroz period do šest mjeseci do godinu dana, remodeliranje regije. Ipak, treba imati na umu da postoje pacijenti koji nisu idealni kandidati da BodyTite već neki drugi, efikasniji kirurški zahvat.

  • Kako pomoći pacijentima i kako ih informirati po pitanju odabira pravog kirurga za rješenje njihovog problema, bio on estetske ili funkcionalne prirode?

Pacijenti bi se trebali informirati o kvalifikacijama kirurga kod kojega idu, potom na konzultacijama procijeniti njegovu stručnost. Svima bih poručio da je bolje uložiti u svoje zdravlje i svoj izgled nego u materijalne stvari.

Dodatne detalje o BodyTite tretmanu možete doznati u videu:

Poliklinika Lohuis Filipović Medical Group nalazi se na Trgu J.F. Kennedyja 6b u Zagrebu, a kontaktirati ih možete na broj telefona 01/2444-646 ili putem maila na [email protected] Kako biste ostali u toku sa svim novostima poliklinike možete ih zapratiti i na njihovom Instagram i Facebook profilu. Također možete posjetiti njihovu web stranicu.

Foto: Sanja Tušek, LF Poliklinika, YouTube

Učitati još
Zatvori