Pinch test: Kako prepoznati koji tip podočnjaka imate i kako ih se riješiti?
Pinch test: Kako prepoznati koji tip podočnjaka imate i kako ih se riješiti?

Pinch test: Kako prepoznati koji tip
podočnjaka imate i kako ih se riješiti?

Iako je traženje rješenja protiv tamnih podočnjaka neprestana borba u kojoj se koristimo najrazličitijim, kako prirodnim rješenjima, tako i različitim makeup trikovima, činjenica je da nije u pitanju lak zadatak. Čak i kada uložimo u određene skincare proizvode, čini nam se da je problem uvijek na korak od rješenja. Međutim, problem najčešće leži u tome što ne znamo konkretan razlog zbog kojeg se tamniji podočnjaci pojavljuju baš na našem licu. Upravo tu misteriju obećava riješiti jedan jednostavan beauty trick, koji nosi naziv the pinch test. 

Što sve može prouzrokovati izgled podočnjaka?

Tamniji podočnjaci mogu biti prouzrokovani od strane bezbroj razloga poput dehidratacije, hiperpigmentacije, umora, starenja, genetike ili čak samo lošeg osvijetljenja. Također, mogu biti i rezultat i mješavina nekoliko različitih faktora. Međutim, kako bi bili barem korak bliže tome da ih se riješimo, neophodno je da znamo razlog zašto ih uopće i imamo.

Kako bi znali što je najefektivniji način borbe protiv podočnjaka za nas, možemo se poslužiti jednostavnim trikom koji će nam otkriti s kojim tipom podočnjaka imamo posla.

How to: The Pinch Test

Ovaj trik ne zahtijeva posjedovanje bilo kakvih proizvoda ili dodatnog trošenja novca, i sve što vam je potrebno jesu samo vaši prsti. Dakle, ovaj jednostavan beauty trik nalaže da je sve što je potrebno da odredimo vrstu naših podočnjaka zapravo da ih lagano uštipnemo prstima, odakle i sam naziv trika. Odnosno, blago ćemo prstima podići kožu ispod očiju, a njena boja nakon postupka odat će nam karakter podočnjaka.

Ako je koža u tom trenutku dok je “štipamo” svjetlija nego što je malo prije bila, znači da su vaši podočnjaci najvjerojatnije rezultat izrazito tanke kože ispod očiju. U tom slučaju, preporučuju se kreme za područje oko očiju koje pospješuju proizvodnju kolagena. Međutim, ako je koža podočnjaka i dalje tamnija, znači da se radi o stvarnoj hiperpigmentaciji tog predjela kože. Kako bi se riješili hiperpigmentacije ispod oka, predlažu se proizvodi koji će direktno utjecati na njeno cjelokupno poboljšanje i blistavost, kao što je to retinol.

U svakom slučaju, prisutnost podočnjaka nije nešto što pretjerano treba okupirati naše misli. Iako ovaj trik može dovesti do određenog poboljšanja njihovog smanjivanja, prigrliti našu kožu bez obzira na njene nesavršenosti smatramo (sljedećom) najboljom opcijom.

@chooseyourglow

The pinch test is my favorite hack for undereye circles #skincarehacks #darkcirclesundereyes

♬ original sound - Madi Prettyman

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@christinanadin, @zaraynaf)

Učitati još
Zatvori