Okoloočne kreme koje će uistinu izbrisati tamne krugove oko vaših očiju
Okoloočne kreme koje će uistinu izbrisati tamne krugove oko vaših očiju

Okoloočne kreme koje će uistinu izbrisati
tamne krugove oko vaših očiju

Jedno od najčešće postavljanih pitanja u beauty svijetu je – kako se zapravo riješiti podočnjaka? Dok neki ljudi cijene prirodan izgled podočnjaka, mnogi od nas se nadaju da će pronaći rješenje – tu mislimo na kreme za područje oko očiju koje će nam pomoći u borbi protiv podočnjaka. Nisu sve kreme za područje oko očiju jednake. Kada želimo tretirati podočnjake, ključno pitanje je “Zašto imate podočnjake?” Srećom, postoje proizvodi koje vam mogu pomoći kako biste smanjili izgled tamnih kolutova ispod očiju.

Zašto imamo podočnjake?

Neugodni podočnjaci mogli bi biti rezultat pigmentacije ili skrivenog crvenila i vaskulature. Ako su tamni kolutovi posljedica pigmentacije, tada želite potražiti proizvode s učinkom posvjetljivanja. Najbolje djeluju proizvodi koji sadrže vitamin C, hidrokinon i kojičnu kiselinu. Također, potražite proizvode s retinolom jer retinol može pomoći da se s vremenom izjednači pigmentacija. Međutim, ako su podočnjaci posljedica crvenila ili natečenosti, onda biste trebali potražiti kreme za područje oko očiju s kofeinom ili vitaminom K, koji je “slabiji” i ne koristi se tako često.

Kao i mnoga druga stanja kože, podočnjaci se također mogu smanjiti promjenom načina života. Mnogi dermatolozi i stručnjaci smatraju da dobar san, hidratacija i krema za sunčanje ispod očiju mogu napraviti bitnu i pozitivnu razliku. Za intenzivniji tretman, često se koristi hijaluronska kiselina za kamufliranje podočnjaka, a ponekad, ako se radi o težim slučajevima, koriste se i invazivne metode poput operacije (koja se naziva donja blefaroplastika) za uklanjanje vrećica ispod očiju.

Kako bismo vam olakšali odabir, u nastavku vam donosimo najbolje kreme za područje oko očiju. Uz njih ćete izbrisati tamne podočnjake, smanjiti vidljivost, ali i pojavu novih hiperpigmentacijskih mrlja te posvijetliti umornu kožu oko očiju.

CHANEL HYDRA BEAUTY MICRO CRÈME YEUX
bareMinerals Skinlongevity Long Life Herb Eye Treatment
Sunday Riley Autocorrect Brightening and Depuffing Eye Contour Cream
OLAY ULTIMATE EYE CREAM
Dermalogica age reversal eye complex
Origins Ginzing Eye Cream
SISLEY PARIS Black Rose Eye Contour Fluid
Kate Somerville Wrinkle Warrior Visible Dark Circle Eraser
Drunk Elephant C-Tango Multivitamin Eye Cream
OLE HENRIKSEN Banana Bright+ Vitamin C Brightening Eye Crème
Dr. Barbara Sturm Eye Cream
VERSED VACATION EYES BRIGHTENING EYE GEL

Foto: Instagram (@victorianordmark, @tenipanosian), Feel Unique, Space NK, Cult Beauty, Nordstrom, Origins, Dermalogica, Chanel

Učitati još
Zatvori