Syrup nails: Minimalistička i elegantna manikura koju jednostavno možete napraviti i sami
Syrup nails: Minimalistička i elegantna manikura koju jednostavno možete napraviti i sami

Syrup nails: Minimalistička i elegantna manikura koju jednostavno možete napraviti i sami

Postoji toliko trendova u svijetu manikure, da ih je ponekad teško sve pohvatati. A svaki trend ove godine ima i zanimljivo ime. Nakon glazed donut, satin slip, lipgloss, vanilla chrome te cloud i angel nails, iz Koreje nam je stigao novi ukusni nail trend. Riječ je o syrup nails, a na TikToku su već skupili više od 10 milijuna pregleda. Idealna su manikura za sve ljubiteljice minimalizma koje vole neutralne i nude nijanse. A najbolja stvar? Vrlo jednostavno ih možemo napraviti sami doma.

Što su syrup nails?

Baš kao što i samo ime nalaže, syrup nails imitiraju teksturu sirupa tako što imaju glossy finiš. Takvi nokti se postižu korištenjem ili običnog nude laka za nokte ili gela na koji se stavi sjajni top coat. To rezultira glossy i mokrim izgledom noktiju, što onda podsjeća na sirup. Taj glossy finiš je upravo ono na što se trend fokusira, tako da ostavlja puno mjesta za osobno izražavanje s nijansama. Syrup nails se, stoga mogu kombinirati s bilo kakvim bojama, ali najviše ih viđamo u nude te bijelim i rozim nijansama gdje i najviše dođu do izražaja.

Takvi nokti su posebno sada popularni zbog ‘your nails but better’ trenda koji njeguje minimalizam i prirodni izgled noktiju. Beauty entuzijasti definitivno više gravitiraju prema takvim trendovima i neutralnim nijansama jer su puno više svestraniji i nosiviji nego komplicirani dizajni i jarke boje. Syrup nails pašu uz bilo kakvu prigodu i uz bilo kakav outfit, ali su svejedno izražajni. Također, s obzirom na svoju jednostavnost, uz korištenje sheer i nudi nijansi vrlo je lako ovu manikuru replicirati doma.

Kako napraviti syrup nails?

Ako nemate vremena za odlazak kozmetičkom salonu, dobra vijest je da sami doma možete napraviti ovaj trend. Donosimo mali vodič:

  • Počnite s nanošenjem prozirnog baznog laka
  • Zatim odaberite boju laka po izboru, preferabilno nude nijansu ili rozi lak te nanesite na tri četvrtine nokta, protežući se od sredine do vrha nokta
  • Nakon toga, nanesite još gušći sloj laka na jednu polovinu nokta, također od sredine do vrha nokta
  • Dodajte još jedan sloj laka na četvrtinu nokta, protežući se do vrha te po želji možete nanijeti još jedan sloj za malo tamniji efekt
  • Sve završite s glossy top coatom koji će dati onaj završni sjaj.

Ombre verzija

Syrup nails je trend koji se može napraviti u raznim verzijama. Čim se trend proširio, svatko je smišljao svoju verziju, a najraširenija je zasigurno ombre verzija. Riječ je o stvaranju gradijenta boje s glossy finišem. Ombre french je posebno popularan s čistom bijelom na početku nokta koja postaje sve prozirnija prema početku. A evo i kako možete napraviti ombre syrup nails sami:

  • Nanesite prozirni bazni lak
  • Na vrh nokta nanesite lak u boji baš kao da nanosite francusku manikuru te lagano izblendajte kistom, a postupak ponovite nekoliko puta dok ne postignete ombre kakvi želite
  • Zatim nanesite prozirni bijeli lak preko cijelog nokta koji će nanošenjem izbrisati grubu granicu boja
  • Sve završite s glossy top coatom kako bi imali prave syrup nails.

Foto: Instagram (@gel.bymegan, @lemanoir)

Učitati još
Zatvori