Trik uz koji ćete jednostavno i začas otkriti idealnu duljinu kose za sebe
Trik uz koji ćete jednostavno i začas otkriti idealnu duljinu kose za sebe

Trik uz koji ćete jednostavno i začas
otkriti idealnu duljinu kose za sebe

Kakve veze brojevi imaju s kosom? Stručnjaci koji rade za kozmetički brend posvećen kosi John Frieda tvrde da je za savršenu frizuru čarobna brojka – 5!

Pravilo 5.5 mijenja igru

Celebrity frizeri već godinama koriste pravilo 5.5 kako bi doznali hoće li njihovim klijenticama bolje stajati raskošni dugački valovi, dugački ili klasični bob, ili pak potpuno kratka pixie frizura.

Za to su vam potrebni samo olovka, ravnalo i nekoliko minuta. Stručnjaci tvrde da je to najbolji način da doznamo više o svom licu i prilagodimo frizuru onome što nam je priroda dala, kako bi zablistali svaki dan, a ne samo pri izlasku iz frizerskog salona.

Crte lica važnije su od trendova

Cilj je pronaći idealnu frizuru za pojedinačne crte lice, što u konačnici dovodi do imidža koji najviše laska. Znate li vi koja vam duljina kose najbolje pristaje? Ako još uvijek niste pronašli “onu pravu”, isprobajte ovo matematičko pravilo, a tek onda krenite u potragu za fotografijama koje ćete odnijeti u frizerski salon kao inspiraciju.

Potražite ravnalo i olovku te doznajte stoji li vam bolje duga ili kratka kosa!

Kako izvesti pravilo 5.5?

Ključ u omjeru razmaka između uha i vilice.

  • Položite olovku vodoravno ispod brade
  • Zatim uzmite ravnalo i  postavite ga pod pravim kutom na olovku, do razine ušne resice
  • Pogledajte koji broj pokazuje ravnalo

Ako je rezultat manji od 5.5. dobro će vam pristajati kratke i bob frizure, a ako je rezultat veći od 5.5, uz vaše lice bolje će stajati poluduga i duga kosa.

TikTokerica Amy Chang ovaj trik izvodi pomoću dvije olovke i krojačkog metra, a njezin video pomoći će vam da dobijete viziju pravilnog izvođenja pravila 5.5.

 

@bondenavant

Reply to @trumpsbussy2 this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty

♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

Ipak, nije u brojkama sve

Prije odlaska frizeru, u obzir treba uzeti i brojne druge faktore, poput trenutačnog stanja vaše kose, stila života i imidža kojem težite, no ovo je pravilo svakako zgodan način da doznate što najbolje pristaje vašem licu. U posljednjih nekoliko sezona iznimno su popularne bile frizure bogatog volumena, s French girl šiškama koje nježno uokviruju lice kao i crossover frizura pod nazivom The Satchel.

Kad je poluduga kosa u pitanju, moderni su novi shag te wolfie frizura na koju se ošišala i Jenna Ortega, a kratki, raštrkani bob sa šiškama ili bixe frizura neće vas razočarati ako vaše ravnalo pokaže da vam najbolje stoje kratke frizure.

Foto: Instagram (@sofiabits, @taylorlashae)

Učitati još
Zatvori