“The Sachel” je nova hit frizura koja će biti posvuda ove jeseni
“The Sachel” je nova hit frizura koja će biti posvuda ove jeseni

“The Sachel” je nova hit frizura
koja će biti posvuda ove jeseni

Ako je suditi po trendovima na Instagramu, već sad imamo hit jesensku frizuru koju ćemo vrlo skoro viđati posvuda. Zove se „The Sachel“ i radi se o još jednom hibridnom looku. Naime, ona je kombinacija kultne shag frizure i popularne postepene frizure kakvu je nosila Rachel Green u seriji Prijatelji.

Dosad smo već mogli shvatiti da prolazi sve što je pomalo retro pa ne čudi i što se ova frizura nameće kao novi trend. Ona pomalo podsjeća na sedamdesete i osamdesete, pomalo i devedesete, a najbolje je što nema puno posla oko nje. Što razbarušenija, to bolja.

Klasičnu shag frizuru karakterizira hrpa slojeva i kratkih pramenova koji naizgled ne pripadaju nigdje, ali izgledaju savršeno u kombinaciji s duljim slojevima kose. Rachel frizura, pak, karakteristična je po duljini do ključne kosi i pramenovima koji odlično uokviruju lice.

The Sachel je ono gdje se ove dvije slavne frizure susreću i miješaju. Ova frizura nježnija je i mekša od buntovničkog shaga, a svejedno je dovoljno divlja da ne bude basic. Pramenovi oko lica ovdje su duži, a možete ju nositi s klasičnim šiškama ili nekom varijacijom istih.

Za koga je Sachel?

Ova frizura idealna je za sve koji imaju prirodno valovitu ili kovrčavu kosu. Ako je vaša kosa ravna, ipak ćete imati malo više posla sa stiliziranjem. Ipak, ovakve frizure najbolje izgledaju kada kosa ima teksturu. Osim toga, ako imate tanku ili rijetku kosu, ova frizura možda nije najbolji look za vas jer šišanje svih tih slojeva dat će dojam da je kosa još tanja.

Osim teksture, ovdje veliku ulogu igra i boja. Na ovakvoj zaigranoj frizuri odlično izgledaju pramenovi. Oni svemu daju dimenziju i dodatnu dozu opuštenosti. Ako se odlučite za ovu frizuru, možda biste trebali nabaviti i proizvode za stiliziranje. Najviše će vam trebati pjena. Ona će kovrče i valove držati na mjestu, a istovremeno će kosi dati i volumen.

FOTO: Instagram

Učitati još
Zatvori