Pet savjeta: Kako nositi i sačuvati French-girl šiške zimi
Pet savjeta: Kako nositi i sačuvati French-girl šiške zimi

Pet savjeta: Kako nositi i sačuvati
French-girl šiške zimi

Otkako je svijet zaludio stil chic Parižanki, slojevite, razbarušene frizure koje izgledaju kao da u njih nije utrošeno više od pet minuta truda, velik su hit.

Već nekoliko sezona popularne su raskošne, slojevite French-girl šiške s puno volumena, koje ležerno uokviruju lice te mu daju mladenački izgled. Upravo takav look obožavaju slavne francuske influencerice koje iz godine u godinu diktiraju trendove, a ovih je dana ta frizura u fokusu zbog popularne Netflixove serije koja se uskoro vraća s novom sezonom.

Svi žele šiške a la Emily

Protekli tjedan fanove “Emily in Paris” oduševio je trailer za treću sezonu popularne serije o američkoj PR agentici koja pokušava pronaći ljubav i ostvariti karijeru u Parizu, a koliko je oduševljenja donijela činjenica da će se Emily ponovno naći usred ljubavnog trokuta između Gabriela i Alfieja, toliko je prašine podigla njezina nova frizura sa French-girl šiškama koje su prava inspiracija za brzinski revamp frizure.

Kako nositi ovu frizuru zimi?

Kosa s gustim šiškama koje poput zavjesa uokviruju lice najjednostavnija je za održavanje u proljetnim i jesenskim mjesecima, dok je zimi nešto veći izazov zadržati željenu formu.

Naelektrizirane šiške ne izgledaju posebno privlačno, a nakon nošenja vunene kape, ovakva frizura nema puno šanse da zadrži svoj senzualni, slučajno-neslučajno ležerni izgled.

Kako onda “sačuvati” French-girl šiške zimi? Imamo pet prijedloga.

Podignite kosu u nestašnu punđu

U danima kad zimska kapa u potpunosti poremeti frizuru, šiške počešljajte na razdjeljak i lagano natapirajte, a ostatak kose podignite u u razbarušenu punđu. Tako francuski, i tako chic…

Bucket hat ili šešir sa širokim obodom kao spas

Zamijenite vunenu kapu sa zimskim ribičkim šeširom koji je i ove sezone jako popularan ili pronađite zgodan šešir široka oboda. Neće vam biti hladno, izgledat ćete poput junakinje nekog retro francuskog filma, a frizura će ostati besprijekorna.

Beretka za potpuni stil pariške it-cure

Kapa glavu čuva, a beretka – šiške! Dodajte svom zimskom stajlingu još jedan must-have stilski komad i pokažite svoje šiške u punom sjaju ispod beretke.

Kad ne znate što bi, u pomoć neka priskoči rajf

Djevojke koje sa svojim French-girl šiškama ne mogu izaći na kraj ove bi sezone u torbici trebale nositi debele rajfove, koje se zajedno s trendovima dvijetisućitih ponovno vraćaju u modu. Uz dobar rajf, nakon jurnjave po kiši i skidanja kape u uredu, u trenu ćete se pretvoriti u modernu Blair Waldorf.

Vjerujte klasicima iz svijeta frizura

Kako bi vaše French-girl šiške i po zimi i po ledu izgledale besprijekorno, sa sobom uvijek nosite dva klasika koje celebrity frizeri obožavaju i hvale već desetljećima. Mini sprej za kosu zagladit će vlasi koje nestašno lete, a tanki češalj za tapiranje vašim šiškama vratiti volumen i formu. Voila!

Kultni lak za kosu u mini izdanju
Češalj za tapiranje kose
Učitati još
Zatvori