7 trendova u njezi kože koji će biti veliki hit 2021. godine

7 trendova u njezi kože koji će biti
veliki hit 2021. godine

Ovo vrijeme prošle godine bilo je toliko jednostavno uz brojne svjetlucave mogućnosti koje su bile pred nama. Danas su okupljanja u Gatsby stilu izrazito opasna te smo se okrenuli samostalnim aktivnostima, a utjehu smo pronašli u jednostavnosti te njegujemo svaki privid rutine usred kaosa. Možda ovo objašnjava zašto beauty svijet ne pokazuje znakove stajanja u 2020. nego upravo suprotno – internetska prodaja naglo je porasla u prvoj polovici godine. Isto tako, velik broj ljudi priznalo je da je pandemija izravno promijenila njihove navike te je njihova njega kože uglavnom postala bolja nego ikad prije. Velika većina njih rekla je da te navike uključuju proširivanje skincare rutine.

Još naprednija njega kože u 2021. godini

S druge strane, 2020. godina pridonijela je i velikom broju problema vezanih uz kožu. Glavni problem su, naravno, maskne. Zaštitne maske pridonijele su mnogim promjenama na našoj koži, a tako i nastanku mnogih proizvoda za rješavanje tih problema. Svi oni koji su radili i/ili još uvijek rade od kuće, vjerojatno provode više vremena pred ekranima umjesto s ljudima, tako postajemo i sve više zabrinuti vezano uz “plavo svjetlo”. Njega kože je u 2020. godini postala oblik samopomoći. U novoj godini ćemo i dalje umirivati kožu kremama i serumima, ali i diviti se tehnologiji koja stoji iza njih. Predviđamo veće, bolje i naprednije inovacije, uključujući novootkrivene sastojke i potpuno nove vrste proizvoda koji će se pojaviti 2021. godine.

Njega kože s probioticima u formuli

Probiotici, “prijateljske” bakterije za koje se vjeruje da podržavaju zdravlje kože putem mikrobioma, godinama čine dio formula za njegu kože. Možda nije iznenađujuće, međutim, koncept nanošenja živih organizama na svoje lice u početku je možda djelovao prilično rubno. No, od ove godine skoro svi brendovi nude proizvode obogaćene probioticima. Znanstvenici i brendovi proizvoda za njegu kože slažu se u jednome – probiotici su budućnost dermatologije i njege kože. Zdrav, uravnotežen mikrobiom jednak je zdravoj, uravnoteženoj koži. Suprotno tome, neravnoteža u mikrobiomu može pokrenuti bezbroj stanja kože, uključujući akne i ekcem.

Nastat će brojni celebrity skincare brendovi

Ove su godine brojne linije proizvoda za njegu kože pokrenuli i celebrityji. Tako su se na tržištu pojavila velika imena poput Pharrella, Alicie Keys i Jennifer Lopez. Mnogi su impresionirani njihovim formulama, no priča iza svakog od ovih brendova je doista očarala beauty entuzijastice diljem svijeta. Upravo zato će svi žudjeti za celebrity skincare brendovima u 2021. godini. Ljestvica je već postavljena prilično visoko.

Njega kože kao zaštita od plavog svjetla

“Plavo svjetlo” [HEV] se emitira sa zaslona, kao i sa sunca, zajedno s UV zrakama. HEV i UV svjetlost zapravo mogu potaknuti slične znakove foto-starenja. Kad plava svjetlost prodire u kožu, stvaraju se reaktivne vrste kisika, što dovodi do oštećenja DNA, a to uzrokuje hiperpigmentaciju. To je relevantno za 2020. godinu, kada je 60 posto nas sjedilo ispred zaslona šest i više sati dnevno, prema podacima Unilevera. To je potaknulo inovacije kod proizvoda za njegu kože koji blokiraju plavu svjetlost te se prodaja takvih proizvoda povećala za 170 posto u prvoj polovici ove godine. Na primjer, niacinamid se može boriti protiv plavog svjetla, što može objasniti zašto se pojavljuje u sve većem broju novih skincare proizvoda.

Skincare proizvodi za smirivanje upala

Upala je jedan od najistraživanijih pojava kad se radi o njezi kože, a u novoj godini bi mogla postati još izraženija. Stres povezan s pandemijom očituje se na našoj koži na više načina. Maskne, s jedne strane, imaju upalnu komponentu, o čemu svjedoči crvenilo i iritacija. S druge strane, stres može potaknuti pojavu ekcema, rozaceje i psorijaze, osipa, herpesa, ranica i drugih nuspojava na koži. Uzimajući u obzir opipljiv stres u 2020. godini, to može objasniti zašto smo mogli vidjeti nagli porast proizvoda sa smirujućim sastojcima. Sastojci za umirenje kože nastavit će se razvijati i u 2021. godini. Od centele i CBD-a do drugih protuupalnih sastojaka.

Svi tipovi njegujućih proizvoda za ruke

Pranje ruku nikada nije bilo važnije, a sredstvo za dezinfekciju ruku nikada nije bilo popularnije. Kozmetički brendovi osvajaju prostor za dezinfekciju ruku, a njihovim korištenjem nastaju i brojne kreme za njegu kože ruku. Tako će u 2021. godini fokus biti na postizanju nježnije kože ruku, bez masnih tragova. Parafinske maske za ruke vjerojatno će doživjeti veliki comeback.

Proizvodi za njegu kože koji se mogu ponovno puniti

Ekološka prihvatljivost proizvoda i dalje će biti važan čimbenik u dizajnu ambalaže. Cijeli popis brendova s pakiranjima proizvoda koja se mogu ponovno puniti, dokazuje je da se održivo i lijepo ne moraju međusobno isključivati. Brendovi poput Dermalogice, koja je početkom ove godine izbacila svoje klasične Microfoliant proizvode, to su i dokazali. U međuvremenu, Olay i Love Beauty and Planet svoje su ekološki prihvatljive opcije učinili pristupačnijima. Još bolje, brojni su se brendovi obvezali prijeći na 100-postotno reciklirajuću ambalažu tijekom godina koje dolaze. S vremenom će ovaj trend jednostavno postati norma.

Kreme za obnovu zaštitne barijere kože

Možda kao odgovor na kožne stresore, ove godine primjećujemo porast krema usredotočenih na obnovu i jačanje zaštitne prirode kože. Oslabljena zaštitna barijera može nastati zbog brojnih problema poput hladnog vremena, fizičke abrazije, određenih mirisa, aditiva itd. To dovodi do crvenila, suhoće i svrbeža kože. Srećom, lipidi poput ceramida i hidratantne superzvijezde poput hijaluronske kiseline mogu pomoći ojačati prvu liniju obrane kože. Kako ulazimo u 2021. godinu, možemo očekivati sve veći broj ove vrste proizvoda koji će priskočiti u pomoć kao odgovor na razne stresore.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori