Kako se pravilno brinuti o dekolteu? Donosimo korisne savjete i proizvode
Kako se pravilno brinuti o dekolteu? Donosimo korisne savjete i proizvode

Kako se pravilno brinuti o dekolteu?
Donosimo korisne savjete i proizvode

Kada govorimo o skincare rutinama i proizvodima nekako uvijek na umu imamo kožu lica. Ipak, ako malo dublje zagrebemo, svaki kvalitetni stručnjak reći će vam da skincare završava kod grudi. Dakle, posebnu njegu, osim lica, iziskuje i koža vrata te dekoltea. Upravo na tim područjima znakovi starenja se vide najprije i najviše. Dok lice možemo zatezati i prikrivati “nedostatke” šminkom, na vratu i dekolteu to je malo teže.

Upravo zato, vratu i dekolteu treba posebna skincare rutina. Ovaj dio našeg tijela izložen je suncu baš kao i lice. Zato je i podložan šteti od sunčevih zraka, preuranjenoj pojavi bora, a također je i jedno od mjesta na tijelu na kojem se najčešće pojavljuje rak kože. Česta oštećenja od sunca mogu uzrokovati raspadanje kolagena, smeđe pjege i vidljive kapilare. Osim štete od sunca, na izgled vašeg dekoltea utječe i genetika, prirodni proces starenja kao i zagađenje zraka.

Kako izgleda njega dekoltea?

Srećom, postoje koraci koje možemo poduzeti kako bismo umanjili oštećenja i usporili starenje kože dekoltea. Prvi je nanošenje krema sa zaštitnim faktorom. SPF jednako bitnu ulogu igra ovdje kao i na licu. Uz to, kada god možete izbjegavajte izlaganje suncu i boravite u hladu. Kod biranja SPF-a, koristite faktor 30 ili više.

Koža dekoltea je tanka i nježna i kada se tuširate i vi morate biti nježni na tom području. Nemojte ribati, nježno očistite jer takvo agresivno čišćenje uzrokuje oštećenja, a s njima dolaze i preuranjene bore. Također, koristite mlaku, a ne vruću vodu.

Retinoidi, vitamin C, hidratacija…

Sljedeći korak je primjena retinoida. Baš kao i koža lica i koža dekoltea može imati velike koristi od njih. Kada retinoide koristite na licu u svojoj večernjoj rutini, jednostavno taj korak proširite i na vrat i dekolte.

Na dekolteu trebate redovito primjenjivati i piling, ali nježno. Tako uklanjate mrtve stanice kože. Osim SPF-a, ključni korak je hidratacija, stoga koristite hidratantne kreme i serume s hijaluronskom kiselinom. Ona umanjuje vidljivost bora, osigurava hidrataciju te održava elastičnost kože i mladolik izgled.

Baš kao i naše lice i dekolteu trebaju antioksidansi, odnosno vitamin C. On štiti našu kožu od štetnog utjecaja slobodnih radikala, te može i popraviti dio oštećenja koja su se već dogodila. Također, smanjuje vidljivost hiperpigmentacijskih mrlja.

Ako vam je ovo možda previše informacija odjednom, samo se sjetite da dekolteu trebaju jednaki skincare koraci kao i licu. Tu su čišćenje, eksfolijacija, retinoidi, hidratacija i vitamin C. Plus, naravno, zaštita od sunca. I to je to. Već danas neka njega dekoltea postane dio vaše rutine uz nekoliko proizvoda namijenjenih njezi dekoltea koje izdvajamo u nastavku.

Biologique Recherche Sérum Matriciel
Biologique Recherche Sérum Matriciel
Environ body contouring cream
Environ body contouring cream
MBR Neck Decollete Cream
MBR Neck Decollete Cream
proizvodi za njegu vrata
dr. barbara sturm - SUPER ANTI-AGING NECK AND DECOLLETE CREAM
proizvodi za njegu vrata
Perricone MD - COLD PLASMA PLUS NECK AND CHEST
Učitati još
Zatvori