Otkrivamo što je ‘nail slugging’ i zašto je zaludio TikTok
Otkrivamo što je ‘nail slugging’ i zašto je zaludio TikTok

Otkrivamo što je ‘nail
slugging’ i zašto je zaludio TikTok

Čini nam se da ne prođe tjedan, a da nešto na TikToku ne postane viralno. Često se tu radi upravo o beauty i skincare trikovima ili proizvodima. Ovog puta na red su došli nokti. Ne radi se o novom nail artu ili hit boji laka, radi se o njezi noktiju i nježne kožice oko njih. Ovaj novi hit zove se ‘nail slugging’.

Velika je vjerojatnost da ste za ‘slugging‘ već čuli. On se odnosi na skincare, a uključuje nanošenje debelog sloja balzama sličnog vazelinu na sve skincare proizvode prije spavanja. To koži daje dodatnu dozu hidratacije te ‘zaključava’ sve proizvode koje ste nanijeli prije i osigurava njihovo snažno djelovanje. ‘Nail slugging’ funkcionira slično.

‘Nail slugging’ je jednostavan, a učinkovit

Poanta je da prije spavanja na nokte i okolnu kožicu nanesete debeli sloj ulja za kutikulu i balzama. Na TikToku ovaj trik su proslavili mahom autori koji se bore sa slabim i krhkim noktima i to ne bi li ih ojačali. U svojim videima oni u ploču nokta umasiravaju ulje za kutikulu, a na to nanose debeli sloj Vazelina.

 

 

Ovaj trik osigurava da kožica oko noktiju ostane mekana. Naime, kada je suha ona je sklona pucanju, što znači da je oštećena naša barijera. Kožica, koje se mnogi rješavaju, tu je s razlogom. Ona je prva i zadnja crta obrane od bakterija i raznih infekcija koje se mogu razviti na ploči nokta.

Baš kako bismo spriječili njezino oštećenje, važno je da uvijek bude nahranjena i hidratizirana. Tu nastupa ‘nail slugging’. On je praktičan jer ga se prakticira prije spavanja, dakle na kraju dana kada više ništa ne morate raditi. Ne morate čekati da se sve to upije, već samo legnete i pustite proizvode da odrade svoj posao.

Osim ovog trika, dobro bi bilo uvijek uz sebe imati kremu za ruke i ulje za kutikule. Sve to dolazi u prilično malim i praktičnim pakiranjima koja stanu u svaku torbu. Tako gdje god da jeste možete osvježiti i hidratizirati svoje ruke i kožicu oko noktiju. Poanta ‘nail slugginga’ je i da se nahrane nokti i da novi nokat koji raste bude jači i zdraviji.

Što koristiti za ‘nail slugging’?

FOTO: Instagram (@manibodycare, @lemanoir), Chanel, Beauty Bay, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori