Viralni beauty trend za koji vam treba samo jedan proizvod

Viralni beauty trend za koji vam
treba samo jedan proizvod

Od hidrokoloidnih flastera koji postaju tretmani protiv akni do korištenja smrznutih svježih krastavaca na koži lica ili aloe vere na kosi, TikTok je postao top destinacija za otkrivanje različitih trendova u njezi kože. To je uistinu postala platforma na kojoj trikovi s lakoćom mogu postati viralni. Jedan od najnovijih takvih trendova je skincare slugging. Usprkos neobičnom imenu, postigao je ogromnu popularnost tijekom prošle godine zahvaljujući brojnim skinfluencerima. Svi oni su ga isticali kao najjednostavniji način za zadržavanje vlage u koži, a potreban vam je samo jedan proizvod.

Što je točno ‘slugging’?

Slugging je proces nanošenja nekog okluzivnog proizvoda, najčešće na bazi petrolatuma, na lice prije spavanja. Među takve proizvode spadaju Vaseline, Aquaphor ili neka druga, vrlo teška, hidratantna krema. Ovaj trik može biti posebno koristan za osobe sa suhom kožom jer je namijenjen tome da vam pomogne zaključati vlagu u kožu te spriječiti gubitak vode.

Izraz ‘slugging’ je beauty industriji poznat već godinama zahvaljujući K-beautyju, stoga koncept korištenja okluzivnih proizvoda za zaključavanje vlage u koži nije ništa novo. Uostalom, vazelin je sam po sebi old school proizvod koji se može naći u gotovo svačijem kupaonskom ormariću. Ima različite namjene, od zacjeljivanja opeklina i ogrebotina do liječenja pelenskog osipa, sprječavanja trljanja i hidratacije suhe kože. Čak je i Marilyn Monroe koristila vazelin kako bi održala kožu mekom i sjajnom.

Na što je potrebno posebno pripaziti ako želite isprobati ovaj skincare trend?

Bez obzira na to što na prvu ovaj trend možda zvuči u potpunosti bezopasno, postoje neke stvari koje su preporučljive, a neke stvari koje biste trebali izbjegavati ako planirate isprobati ‘slugging’. Naime, preporučljivo je koristiti proizvod na bazi petrolatuma, a uvijek pri ruci imati i svoje omiljene kreme i/ili serume za lice. Isto tako, vaša koža će obožavati ‘slugging’ ako imate suhu, nadraženu ili ekcemima sklonu kožu. No, nije preporučljivo isprobavati ovaj trend ako imate masnu kožu koja je sklona aknama. Isto tako, ako imate mješovitu kožu lica, onda nemojte nanositi teške i okluzivne proizvode poput vazelina na cijelo lice. Tada ih je preporučljivo nanositi samo na ona područja koja su suha.

I posljednja, ali možda i najvažnija stvar, nemojte na lice nanositi proizvode s retinolom ili kiseline prije nego što nanesete Vaseline, Aquaphor ili neki drugi proizvod za ‘slugging’. Tako ćete biti sigurni da neće doći do neke nepoželjne reakcije kože vašeg lica. U nastavku možete naći pet najboljih proizvoda uz koje možete isprobati ‘slugging’ već večeras.

DR. JART+ Ceramidin Cream
BIOEFFECT EGF Power Cream
Vaseline Pure Petroleum Jelly
CeraVe Moisturising Cream
Eucerin Aquaphor Soothing Skin Balm

Foto: Instagram, Cult Beauty, Niche Beauty, dm, CeraVe, Feel Unique

Učitati još
Zatvori