Trendi i šik: Bez puno truda napravite omiljenu frizuru zanosnih Francuskinja
Trendi i šik: Bez puno truda napravite omiljenu frizuru zanosnih Francuskinja

Trendi i šik: Bez puno truda napravite
omiljenu frizuru zanosnih Francuskinja

Kada pričamo o trendovima frizura za proljeće trenutno su među najzastupljenijima bob frizure. Smatra se da one imaju efekt pomlađivanja pa ne čudi što su se brojne žene odlučile na drastičan rez. Ipak, neki stilovi frizura nikada neće izaći iz mode. Upravo je jedan takav – prepoznatljiva frizura Francuskinja, žena koje su sinonim za eleganciju i stil.

Francuskinje odavno prati epitet sofisticiranih i uglađenih žena. Valovi s teksturom, ali ipak manje izraženom nego kod klasičnih valova, njihov su prepoznatljivi look. Opuštena frizura Francuskinja koja izgleda kao da ste se upravo probudili održava se vrlo lako, a nije je toliko teško ni napraviti.

Pratite sljedeće korake.

Osušite kosu na zraku

Za frizuru kakvu Francuskinje vole bitno je kosu osušiti na zraku. Francuskinje često stiliziraju kosu bez korištenja topline odnosno uređaja za stiliziranje. Umjesto da oštećujete kosu visokim temperaturama, pustite je da se osuši na staromodan način. Rezultat je zdrava kosa koja ne izgleda savršeno ravno ili savršeno kovrčavo, što vlasima daje neuredan, cool izgled.

Tajna je u teksturi

Za klasičnu French girl hair frizuru bitna je tekstura. Umjesto da se brinete da je svaka dlaka na svom mjestu i da izgleda “savršeno”, pustite kosu da radi po svom. Koristite sprej za valove ili sprej za teksturu, razbarušite svoje pramenove i pustite ih da se osuše. To je ono što će vašoj kosi dati onaj opušteni izgled, kao da se niste previše trudili. Možete dodati i sprej s morskom soli za prekrasne valove.

Zavolite svoju prirodnu kosu

Umjesto da pokušavate popraviti svaku kovrču ili “nesavršenost”, naučite voljeti svoju kosu onakvu kakva jest. To ne znači da je morate nositi 100 posto prirodnu, ali ono što imate – iskoristite najbolje što možete. Dakle, održavajte ono što imate i doista vodite računa o vašoj kosi, a ne da je pretjerano stilizirate iz dana u dan. Vrijeme da prirodna kosa ugleda svjetlost dana!

Koristite kvalitetne proizvode

Još jedan jako važan dio postizanja prepoznatiljive frizure Francuskinja je održavanje vaše kose zdravom. Jer ako vam je kosa suha, lomljiva i beživotna neće izgledati spremno za modnu pistu. Bez obzira kako je stilizirali. Dakle, dok Francuskinje izgledaju kao da se ne trude puno oko svoje kose, one to zapravo čine. Uložite u svoju rutinu njege kose i koristite kvalitetne šampone, regeneratore i maske za koje znate da će vašu kosu održati sjajnom, mekom i zdravom.

FOTO: Instagram (@audreyafs, @jeannedamas)

 

Učitati još
Zatvori