Našli smo parfeme koji mirišu po najfinijim božićnim kolačićima
Našli smo parfeme koji mirišu po najfinijim božićnim kolačićima

Našli smo parfeme koji mirišu po
najfinijim božićnim kolačićima

Kada bi vas netko sada pitao koji vam je najdraži miris, neka opojna aroma koja vas podsjeća na lijepe trenutke, kladimo se da bi mnogi od vas spomenuli miris božićnih kolačića. Miris je to koji nas podsjeća na djetinjstvo, na dane ususret Božiću kada su naše mame i bake bile zatrpane brašnom, uljem, vanilijom i orašastim plodovima ne bi na vrijeme ispekle sve kolačiće.

Miris je to koji nas uvijek vraća u djetinjstvo i koji čak i u najvećim Grinchevima budi onaj blagdanski dug. Parfemi koji mirišu na kolačiće nisu toliko česti, ali su jedni od onih koji nas uvijek odobrovolje. Naprosto, u nama bude pozitivu, podižu raspoloženje i teško ne osjećati se dobro kada mirišemo tako slasno.

Pravi božićni parfemi

O parfemima koji imaju moć mijenjati naše raspoloženje pisali smo nedavno. Ipak, čak i ovi koji nisu posebno dizajnirani za promjenu raspoloženja, imaju tu moć. Neki mirisi u nama jednostavno bude sjećanja, neki nas podsjećaju na neku nam dragu osobu, isto tako neki nas mogu podsjetiti na ljude koji nam nedostaju. A to sve nekako je bit blagdana. Zato smo za ovaj tjedan izabrali ovakve božićne parfeme, koji su i više od samo finog mirisa.

Parfemi koji mirišu po božićnim kolačićima svakako će najfiniji biti onima koji i inače vole slatkaste parfeme. Ova vrsta mirisa spada u one gurmanske, a te note često se kombiniraju s drugima kako bi se postigao potpuni mirisni profil. Ovi parfemi su jači, teži i kremastiji, savršeni za zimu. Oni često mogu sadržavati i note badema, čokolade, vanilije te one puderaste koje mnogi obožavaju.

Malo smo se pomučili dok nismo našli parfeme ovog mirisnog profila, ali vrijedilo je. Popisali smo one najfinije, najslasnije, koji mirišu toliko dobro da ćete poželjeti gricnuti sami sebe. Ovo su parfemi koji će vas instantno staviti u božićno raspoloženje, a zašto se opirati tome? Valja napomenuti da ovi parfemi često dolaze u formi ulja koja se utrljaju u kožu.

Božićni parfemi
Profumo di Firenze - Buontalenti
Versatile Paris - Croissant Cafe
Božićni parfemi
DOCTOR SWEET TOOTH - Gingerbread Cookie
Božićni parfemi
Poesie - Clara
Božićni parfemi
Odetu - Roco Chosa
Verdii - Amazing Love
božićni parfemi
L`Artisan Parfumeur - Bois Farine
Božićni parfemi
Demeter - Brownie

FOTO: Instagram (@twopeasandpod),
Fragrancean, Pumiris, Doctor Sweeth Tooth, Poesie,Verdii

Učitati još
Zatvori