Siječanj je idealan za početak meditacije

Siječanj je idealan za početak meditacije

@aliciablack

@aliciablack

Iako je najdepresivniji dan u godini iza nas, mnoge još uvijek pogađa siječanjska depresija. S njom se možete boriti na mnoge načine – uvođenjem malih, ali dragocjenih, rituala kojima možete započeti dan na ljepši način. Ustajanje pola sata ranije kako biste u miru i tišini uživali u šalici kave ili čaja, kraćom mirisnom kupkom ili možda najboljom opcijom – jutarnjom meditacijom.

Kako početak godine donosi i razne nove odluke i rezolucije, meditacija bi, idealno, mogla biti jedna od njih. Mnogi vjeruju da im meditacija može pomoći da nađu balans u životu, da se opuste ili da postignu neki viši cilj. Ponekad je potrebno proučiti i isprobati par tehnika prije nego odlučite koja vam najbolje odgovara. Na sreću postoji iznimno mnogo kvalitetnih priručnika o meditaciji, a i jednostavnom pretragom na internetu naći ćete na pregršt njih. Meditacija je stanje u kojem smo svjesni sadašnjeg trenutka. Ona mora imati svoj objekt, ono na što ćemo se fokusirati.

@rainbowsalt

@rainbowsalt

Najbolje je stvoriti si kutak u kojemu ćete se osjećati smireno i koji će vas potaknuti na tih dragocjenih petnaestak minuta kojima bi bilo najbolje započeti dan. Oni koji vole donijeti si mir i opuštanje na kraju dana također preporučujemo stvaranje takvog trenutka i mjesta nakon cjelodnevne žurbe, stresa i dinamičnog ritma. Zapravo, koja god varijanta vam odgovara je ona najbolja, glavno je da si možete omogućiti taj dragocjeni bijeg u kojemu u sebi (pa tako i na van) donesete mir i snagu duševnog i emocionalnog mira.

Ako se nećkate ili niste dovoljno motivirani, neka siječanj kao prvi mjesec u godini i svježi početak bude taj koji će vas nagnati na svježi start, možda najbolje novogodišnje odluke koju ste do sada donijeli, pomoći vam mogu razne mobilne aplikacije, no i razne škole yoge gdje ju možete prakticirati i ispravno naučiti tehnike.

@thoughtcatalog

@thoughtcatalog

T.R.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori