Naučite meditirati uz ovu aplikaciju za početnike

Briga za mentalnu vitalnost jednako je važna kao i održavanje fizičke spreme. Misaoni procesi sve više zahtijevaju trening poput onog u teretani kako bi raščistili misli i snizili razinu stresa, a meditacija je odlična tehnika za postizanje istog. No ako se pitate kako meditirati na pravilan način, moderna je tehnologija omogućila mnoge načine kako to naučiti.

headspace1

Besplatna aplikacija Headspace jedna je od opcija. Osmišljena kao trening za um, u sklopu nje dobit ćete 10 jednostavnih tutorijala kako naučiti meditirati te postići stanje maksimalne opuštenosti. Uz ugodan glas i upute Andyja Puddicombea, osnivača projekta i stručnjaka u meditaciji, svladat ćete vježbe na pravilan način te na kraju putovanja dostići cilj. Svoje putovanje možete i pratiti kroz samu aplikaciju koja bilježi napredak, a istovremeno uspoređivati i svoja iskustva s drugim korisnicima Headspacea. Nakon odrađenih deset 10-minutnih vježbi otvara vam se mogućnost kupovine dodatnih tutorijala, a sama aplikacija ne dopušta preskakanje koraka.

headspace2

Sve prate simpatični vizuali u smirujućim bojama koji na jednostavan način prezentiraju lekcije i olakšavaju njihovo svladavanje. Jedino što vam je još potrebno su slušalice te 10 minuta u danu kada sa svojim vježbama meditacije možete početi. U nastavku pogledajte uvodni video koji će vas zasigurno inspirirati da i vi naučite meditirati.

headspace3

Foto: Headspace.com

Komentari