Jednostavan trik protiv glavobolje i za trenutno opuštanje

Jednostavan trik protiv glavobolje i
za trenutno opuštanje

Kad su nagle promjene vremena, veliki broj ljudi to osjeća na vlastitoj koži. Nastupaju glavobolja i napetost kojih nam se onda teško riješiti. No, nije još sve izgubljeno jer bi nam u tome mogao pomoći najnoviji wellness trend – joga za oči! Već znamo za klasičnu jogu, a isprobali smo i jogu za lice, no za razliku od njih, joga za oči obećava opuštanje i osjećaj svježine za manje od pet minuta. Iako bi se oni koji više vjeruju u klasičnu jogu mogli osjećati pomalo zbunjeno, joga za oči podrazumijeva istezanje mišića oko očiju kako bi sva postojeća napetost popustila, a možete ju raditi bilo kad i bilo gdje.

Joga za oči poboljšava fokus, ali i opušta mišiće

Prema riječima stručnjaka, svaki put kada vježbate jogu za oči, uključeni mišići postat će jači i izduženiji. Ideja je ta da će jačanjem mišića oko očiju to područje izgledati podignuto i budnije, a zdravlje očiju će se poboljšati. No, nije stvar samo u estetici. Budući da toliko nas svakodnevno oči podvrgava naprezanju kroz sate provedene zureći u ekrane, briga o mišićima u tom području važnija je nego ikad i za naše zdravlje. Jačanje mišića očiju poboljšava i fokus oka koji može oslabjeti kako starimo, a istezanje koje dobijemo uz jogu za oči izuzetno je korisno u ublažavanju glavobolja i općenito u opuštanju mišića lica. Pa, kako netko može vježbati jogu za oči? Stručnjaci su podijelili tri joga pokreta za oči koja možete obaviti kod kuće – a oni ne bi trebali trajati duže od pet minuta.

Istezanje mišića očiju

Opustite mišiće lica. Malo protresite vilicu i obrve kako biste ih omekšali. Oči nježno zatvorite. Držite ih zatvorene i tako pogledajte skroz gore i brojite do četiri, polako pogledajte skroz dolje i brojite do četiri. Ponovite ovo tri puta, potom ponovite istu vježbu istezanja, ali ovaj put pomičući oči s lijeva na desno. Točnije, pogledajte gore lijevo pa dolje desno, a zatim gore desno pa dolje lijevo.

Jačanje mišića očiju

Trepnite najbrže što možete 10 puta, a zatim se opustite zatvorenih očiju polako brojeći pet. Ponovite ovo pet puta. Sjedite još neko vrijeme nakon izvođenja vježbe kako biste primijetili bilo kakve senzacije koje bi se mogle pojaviti.

Izoštravanje fokusa

Sjednite s rukama ispruženim visoko ispred sebe, s nježno stisnutim šakama i palčevima okrenutima prema gore. Fokusirajte pogled na nokat palca. Brojite do četiri, a zatim polako počnite približavati palac prema nosu, sve do onog trenutka kad vam više nije u fokusu. Zadržite ga tu još četiri sekunde, zatim polako ponovno ispružite ruku, zadržavajući usredotočenost na palcu. Ponovite ovu vježbu pet puta za najbolje rezultate.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori