Recenzija: Novi inovativni Kiehl’s retinol miksate sami kod kuće!
Recenzija: Novi inovativni Kiehl’s retinol miksate sami kod kuće!

Recenzija: Novi inovativni Kiehl’s
retinol miksate sami kod kuće!

U industriji gdje je već sve viđeno, kako kreirati inovativan proizvod koji će doista ljudima zapeti za oko? Kiehl’s svojom tehnologijom redovito doskače ovom problemu kreirajući proizvode koji nisu samo prikladni za raznovrsne kožne problematike već su i vizualno atraktivni.

Još jedan u nizu takvih proizvoda je svakako Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum, Kiehl’sov novi anti-aging noći serum s čistim retinolom. Ovo nije Kiehl’sov jedini retinol; naime, Retinol Skin-Renewing Daily-Micro Dose Serum idealan je za početnike s ovom legendarnom aktivnicom, pa je novi noćni serum zapravo predviđen kao sljedeći korak u vašoj retinolskoj rutini. Namijenjen je iskusnim korisnicima retinola.

Što je retinol?

Retinol je od strane dermatologa ocijenjen kao visoko učinkovit anti-age sastojak, ujedno je i jedan od najviše analiziranih i istraženih sastojaka. Posebno je cijenjen zbog dokazane sposobnosti da pomaže u smanjenju bora i učvršćivanju kože – pritom i smanjuje mrljice, deblja kožu, vizualno sužava pore, zaglađuje ten i pomaže s aknama.

Ovdje pričamo o jednom od derivata vitamina A, koji je ujedno i najzastupljeniji na tržištu. Čisti retinol je najsnažniji oblik retinola dostupan u slobodnoj prodaji, dok su jači retinoidi dostupni samo na recept – i većini zapravo nisu niti potrebni.

Kome se preporučuje retinol?

Retinol je, uz estere retinola, idealan početnički tip retinoida. Ipak, ovisno o njegovom postotku, kao i o formuli u kojoj se nalazi, retinol može biti kreiran za početnike, kao i za vrlo iskusne korisnike.

U svakom slučaju, retinol će potražiti svi koji žele zadržati mladolik izgled kože, počevši s ranim ili kasnim tridesetima, kao i oni koji imaju problematičan ten, sklonost hiperpigmentacijama i probleme s teksturom kože. Retinol je voljen upravo zato što svojevrsno jednim proizvodom uradite pregršt toga – fantastičan je za uljepšan izgled kože!

Retinol koji će vas ostaviti bez daha

Ako ste već započeli svoje cjeloživotno putovanje s retinoidima, ovaj serum bi vas mogao opasno zaintrigirati. Riječ je o klinički testiranoj formuli fokusiranoj na smanjenje finih linija i izraženih bora u čak 15 površinskih slojeva kože te dovodi do ubrzanog obnavljanja površine kože čime se prvi rezultati mogu vidjeti već za 5 dana!

Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing noćni serum koristi 0,3% čistog retinola, koji postepeno ubrzava obnavljanje površinskih stanica kože kako bi na površinu iznio novu, svježu kožu i pomogao pri rješavanju vidljivih znakova starenja. No osim njega, riječ je o njegujućoj bazi obogaćenoj ovlažujućim glicerinom, umirujućim pantenolom i betainom, kao i izvrsnim adenozinom za dodatan anti-aging učinak.

DIY skincare moment – s razlogom!

Kiehl’sova najnovija inovacija u domeni retinola dolazi u jedinstvenom pakiranju s dvostranom komponentom što omogućava korisniku da aktivira svoju formulu oslobađanjem kapsule čistog retinola u prahu u ultra-laganu serumsku bazu. Ovim ne samo da dobivamo zanimljiv DIY moment kod kuće, već i znamo da je formula koju ćemo koristiti iznimno svježa – a retinol aktivan.

Naime, tako se retinol štiti od razgradnje i osigurava se njegova optimalna moć i učinkovitost kod prve uporabe. Upravo iz toga razloga Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing noćni serum i može pružiti tako brzo vidljiv rezultat. Također, vrijedi spomenuti kako je ovaj proizvod lišen parabena, mineralnih ulja, boja, silikona i parfema, a da je bočica izrađena od 100% recikliranog materijala.

Kako djeluje novi Kiehl’sov noćni serum?

Kako bi dokazali djelotvornost novog proizvoda, Kiehl’s prilaže i zanimljive istraživačke podatke. U kliničkoj studiji koja je provedena, koža je nakon korištenja novog noćnog seruma pokazala vidljiva poboljšanja u pogledu smanjenja finih linija za samo 5 dana, kao i smanjenje bora te poboljšanu teksturu nakon dva tjedna noćne primjene. U studiji o percepciji potrošača koja je trajala osam tjedna, 100% sudionika potvrdilo je smanjenje bora, uključujući i duboke i najupornije bore.

Kako koristiti ovaj noćni serum?

Dvofazni sustav ovog seruma mogao bi vas zateći nespremne, no u stvari je riječ o jednostavnom aktiviranju formule. Okrenite bocu naopako, uklonite donji poklopac i odvojite ga sa strane. Otvorite vrećicu te zavrtite kapsulu s retinolom na dno boce. Pritisnite gumb na kapsuli prema dolje kako biste oslobodili prah s retinolom te snažno protresite kako bi se serum u potpunosti pomiješao s prahom. Kapsulu zatim otklonite i bacite te dno zatvorite originalnim donjim poklopcem.

Aplikacija se preporučuje na čistu i suhu kožu, a dovoljno je svega nekoliko kapljica. Rutinu završite hidratantnom kremom, a ujutro obavezno aplicirajte SPF.

Naše iskustvo s Kiehl’s Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing noćnim serumom

Ovaj serum nosili smo, naravno, isključivo u noćnoj rutini. Kako je riječ o snažnom proizvodu namijenjenom za iskusne korisnike retinola, nismo željeli riskirati pa smo proizvod koristili svega nekoliko puta tijekom mjeseca. Naime, kod novih retinola koje uvodite u rutinu, uvijek se preporučuje započeti korištenje uz što rjeđu aplikaciju proizvoda, primjerice jednom pa dvaput tjedno.

Nakon spajanja proizvoda, točnije praha i seruma, dobili smo lijepu vodenastu teksturu seruma koja se brzo upija. Uz njega je ključna dodatna hidratacija kako bi koža što lakše podnijela proces ubrzane obnove. Nosili smo ga uz hidratantni serum te u sendvič metodi – krema, noćni serum, krema – kako bismo dobili što nježnije djelovanje proizvoda, što se preporučuje i kod osjetljivih koža. Serum nema miris, što i preferiramo, i blijedožute je boje, što je dosta karakteristično za proizvode s retinolom.

Nakon nekog vremena primijetili smo lijepu zaglađenost tena i izražen sjaj te plići dojam izraženijih mimičkih bora. Kako je ovaj proizvod potrebno koristiti duži period vremena za potpunu transformaciju tena, ovo su lijepi pomaci koje smo uspjeli primijetiti u kraćem periodu korištenja uz dodatnu hidrataciju. Proizvod nam se čini fantastičnim za iskusne korisnike retinola u 30-ima, kao i za friškije obožavatelje ovog derivata vitamina A u kasnim 30-ima. Za zrelije kože bismo rekli da je svojevrstan must have, uz kvalitetnu bogatu noćnu kremu.

Novi RETINOL FAST RELEASE WRINKLE-REDUCING NIGHT SERUM brenda Kiehl’s dostupan je u svim Kiehl’s prodavaonicama Hrvatskoj (Arena Centar, Centar Cvjetni, City Center one West u Zagrebu; City Center one u Splitu; Supernova Zadar), kao i na Kiehl’s webshopu.

Foto: Sanja Tušek, Instagram

Učitati još
Zatvori