Najnovija tehnologija protiv proširenih vena dostupna je samo – u Zagrebu
Najnovija tehnologija protiv proširenih vena dostupna je samo – u Zagrebu

Najnovija tehnologija protiv proširenih vena
dostupna je samo – u Zagrebu

Čak 20% populacije pati od nekog oblika poremećaja vena, a žene su dva do tri puta češće podložne ovom sve češćem zdravstvenom, ali i estetskom problemu, od muškaraca. Kronična venska insuficijencija je česti problem koji se javlja uslijed slabijeg protoka krvi kroz venski sustav krvnih žila u nogama. Imate li proširene vene – doista niste jedini!

Što je i kako nastaje kronična venska insuficijencija?

Kronična venska insuficijencija je oštećenje vena nogu koje prevenira normalni povrat krvi. Naime, krv se vraća iz nogu kroz plitke i duboke vene. Kronična venska insuficijencija javlja se kada nešto proširi vene ili ošteti zalistke u venama. Ove promjene smanjuju protok krvi i povećavaju pritisak, što uzrokuje nakupljanje tekućine u nogama, osjećaj nelagode, osip, diskoloraciju i rane odnosno ulkuse.

Čimbenici rizika za kroničnu vensku insuficijenciju uključuju

• Ozljede noge
• Starenje
• Pretilost
• Dugi periodi sjedenja ili stajanja
• Trudnoća

Vene su i zdravstveni i estetski problem

Proširene varikozne vene na nogama predstavljaju jedan od vrlo čestih medicinskih problema, a osim što bitno utječu na kvalitetu života pojedinca, ujedno su i estetski problem. Razvojem medicine omogućena je bolja spoznaja o nastanku bolesti i time liječenju proširenih vena, koje danas obuhvaća niz modernih minimalno invazivnih metoda liječenja.

Subspecijalist za bolesti vena će vam sigurno i brzo dijagnosticirati poremećaj vena kombinacijom kliničkog pregleda s najnaprednijim UZV color doppler pretragom. No ono što nudi LF Centar za Vene Poliklinike Lohuis Filipović ne nudi nitko drugi u Hrvatskoj.

Fokus na vene

LF Centar za Vene pruža cjelokupnu uslugu dijagnostike i liječenja kroničnih bolesti vena. Koriste se svim oblicima suvremenog modernog liječenja vena – od klasične kirurgije do minimalno invazivnih radiofrekvencijskih i laserskih zahvata. Proširene vene zahtijevaju liječenje, a osobito ako se pojave simptomi. Cilj svih LF tretmana je ukloniti simptome bolesti te poboljšati kvalitetu života, ali i estetski izgled nogu.

Sklerozacija vena predstavlja metodu liječenja pri kojoj se ubrizgavanjem kemijskog sredstva u proširenu venu izaziva oštećenje unutarnjeg sloja stijenke vene (endotela vene) i tako stvara ablacija vene (sljepljivanje vene). Endovenska laserska ablacija (EVLA) je minimalno invazivna metoda liječenja glavne proširene vene nogu. Uz ultrazvučno navođenje, lasersko vlakno se dovodi do bolesnih vena kroz mali rez na koži. Kao jedna od opcija je i kirurgija vena.

Vene i inovativno liječenje

LF Medical Group kao metodu liječenja nudi i STELLAR LUMENIS M22-ND: Yag. Riječ je o revolucionarnom, minimalno invazivnom i trajnom uklanjanju vaskularnih lezija na licu i tijelu. Radi se o nekirurškom rješenju za mrežaste kapilare lica i tijela, urođenim ili stečenim hemangiomima, paukolikim venama ili venama na nogama.

Najbitnije je obaviti specijalistički pregled kako bi se odredila metoda koja će dati najbolji dugotrajni rezultat uz minimalni oporavak. Zbog ovog naprednog, a djelotvornog tretmana svakako se isplati i putovati u Zagreb!

Doktor u čijim rukama ste sigurni

Dr. Andrej Šitum dio je specijalističkog tima LF Centra za Vene. U srpnju 2007. Godine diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a u travnju 2015.godine doktorirao na poslijediplomskom studiju “Biomedicina i Zdravstvo” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također, 2017. godine položio je subspecijalistički i time stekao zvanje subspecijalista vaskularne kirurgije.

Sudjelovao je na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima i usavršavanjima te završio edukaciju iz endovaskularnog liječenja bolesti proširenih vena – kronične venske bolesti (RFA- radiofrekventna ablacija vena i EVLA- endovenska laserska ablacija vena).

Od 20. -26. ožujka iskoristite 20% popusta za specijalistički pregled vena. Za iskoristiti ponudu, javite se direktno Poliklinici Lohuis Filipović na njihovoj službenoj web stranici.

Foto: LF Medical Group

Učitati još
Zatvori