Najtraženija operacija nosa stigla u Zagreb: oporavak samo 7 dana
Najtraženija operacija nosa stigla u Zagreb: oporavak samo 7 dana

Najtraženija operacija nosa stigla u
Zagreb: oporavak samo 7 dana

Vjerujemo da smo svi barem jednom stali ispred ogledala i pitali se kako bismo izgledali s drugačijim nosom. Ipak, rijetki od nas su se za rinoplastiku i odlučili iz straha kako bismo mogli izgledati, koliko će boljeti i koliko dugo ćemo biti otečeni i u masnicama prije nego li uopće možemo vidjeti finalni rezultat!

Nadalje, možda i zato što smo čuli horor priče oko operacija koje su napravile prekrasan nos – ali radi kojega više nisu mogli normalno disati.

Rinoplastika budućnosti

No kako to obično biva, medicina pa i estetska kirurgija iznimno se brzo razvijaju pa je danas moguće ne samo, primjerice, izmijeniti nos samo korištenjem filera, već i vidjeti se iz svakoga kuta s bilo kojom željenom estetskom operacijom. Naravno, proces odluke tada je brži i lakši.

A posebno zanimljivim pristupom čini se novi tip rinoplastike koji uz nudi ne samo brži i sigurniji tip oblikovanja nosa, već i puno brži oporavak! Riječ je o tzv. Piezo rinoplastici, koja se već uvelike prakticira u zagrebačkoj poliklinici Lohuis Filipović Medical. Ujedno, kao i jedan od najtraženijih zahvata.

Upoznajte Piezo rinoplastiku

Piezo rinoplastika odnosi se na ultrazvučnu rinoplastiku. Za razliku od dosadašnje metode rinoplastike koja je uključivala čekić, dijetlo i rašpu za preoblikovanje kosti, piezo omogućuje preciznije i manje invazivno oblikovanje kosti.

Pomoću napredne prezervacijske, strukturalne i Piezo ultrazvučne rinoplastike nos se oblikuje tako da se njegova struktura maksimalno čuva i pomno “redizajnira” bez narušavanja stabilnosti i funkcionalnosti. Tako dobiva se skladan i prirodan izgled, a oporavak od zahvata mnogo je brži.

Koja je prednost Piezo rinoplastike?

Piezo metodom se mogu maksimalno očuvati vitalne strukture nosa, poput kostiju i hrskavice. Prezervacijska i strukturalna rinoplastika je mnogo naprednija od klasične, koja se zasniva na odstranjivanju spomenutih vitalnih struktura, uslijed čega mogu nastati razne deformacije; Naime, nos može postati manje stabilan, što često zahtijeva ponovne operacije.

“Piezo je ultrazvučni aparat koji nam da pomoću raznih nastavak oblikujemo nos, točnije njegov koštani dio. Sada pomoću ove revolucionarne tehnologije možemo koštani dio brusiti, rezati, oblikovati milimetarskom preciznošću pod kontrolom oka. S tim nema oštrih rubova, nepravilnih lomova i sve je nevjerojatno stabilno.”, objasnili su nam dr. sc. Peter Lohuis i dr.sc. Boris Filipović.

Tko je prikladan za Piezo rinoplastiku?

Ovaj instrument je idealan za skraćivanje ili oblikovanje nosa, primjerice, uklanjanje grba.

Koliko je vrijeme oporavka od Piezo rinoplastike?

Uz piezo metodu, ne radi se trauma za okolno meko tkivo ili kožu, pa sui oporavci drastično manje. Prosječan oporavak je već 7 dana, bez popratnih podljeva ili podbuhlosti lica, tzv. panda izgleda, Rezultati su vrhunski i dugotrajni, nos prirodan – a oporavak lak!

Međunarodno priznata poliklinika

Poliklinika Lohuis Filipović suvremena je međunarodna, nizozemsko – hrvatska, klinika s dnevnom bolnicom poznata po vrhunskoj rinoplastici na adresi u Hrvatskoj u Zagrebu. Dr. sc. Peter JFM Lohuis rješava najteže slučajeve na Nizozemskom institutu za karcinome, a istovremeno od svoje zagrebačke bolnice nastoji stvoriti međunarodno poznatu medicinsku ustanovu. Sam sebe, pak, opisuje kao osobu koja obožava izazove.

Prije pet godine je zajedno s dr. sc. Borisom Filipovićem, zagrebačkim otorinolaringologom te jedinim liječnikom u Hrvatskoj sa subspecijalizacijom iz plastične kirurgije lica pri Europskoj akademiji za plastiku lica, u Zagrebu stvorio koncept moderne poliklinike s timom multidisciplinarnih medicinskih stručnjaka.

Među najnaprednijim tehnikama prezervacijske rinoplastike u zagrebačkoj poliklinici Lohuis Filipović Medical Group posebno se ističe ultrazvučna rinoplastika Piezo. Svi zainteresirani za zahvat mogu se javiti za konzultacije na njihovoj službenoj web stranici, lf-medicalgroup.com.

Foto: LF Medical Group, Instagram

Učitati još
Zatvori