Oduševila nas je nova gel krema protiv akni i ožiljaka: promjena vidljiva u 2 dana
Oduševila nas je nova gel krema protiv akni i ožiljaka: promjena vidljiva u 2 dana

Oduševila nas je nova gel krema protiv akni i ožiljaka: promjena vidljiva u 2 dana

Nedavno smo otkrili zanimljiv podatak: čak 20% dermatoloških konzultacija vezane su za probleme prištića i akni, a istovremeno sve više mladih odlučuje se za liječenje akni odlaskom u kozmetičke salone – ili putem skinfluencerskih savjeta. Radi prijašnjih negativnih iskustava, povjerenje u dermatologe, kao i u same apotekarske proizvode za liječenje akni, iznimno je palo. Nažalost, proizvodi za akne nerijetko nas tjeraju da odabiremo između učinkovitosti i dobrog osjećaja kože, kako radi snažnih aktivnih tvari vrlo lako naruše kvalitetu kožne barijere, potaknu dehidraciju, sušenje i različite iritacije.

Porastom informiranja na polju skincarea i različitih problematika kože, ovakav odabir većinom više nije odobravan i uvijek se traži alternativa koja ne traži rigorozno biranje prioriteta, već primarnim fokusom čini održavanje kožne barijere i njenog mikrobioma koliko toliko stabilnim.

Inovacija na području akni

Upravo zato iznimno nam je drago što smo otkrili proizvod koji nudi oboje, i učinkovito uklanjanje prištića i hidrataciju, a dolazi iz tehnološki napredne skincare radionice francuskog brenda Bioderma. Nova gel krema unutar popularne linije Sébium za kožu sklonu aknama fokusirana je na borbu protiv mitesera, komedona, prištića, akni, ožiljaka i hiperpigmentacija uz osiguravanje ugode kože.

Zbogom problemu akni

Sébium Kérato+ prvi je Biodermin proizvod takve vrste, s optimalnom keratolitičkom učinkovitošću i visokom podnošljivošću kože za blage do umjerene akne. Specifičan je po tome što keratolitičko djelovanje obavlja ekobiološkim pristupom koji osigurava fiziološki pH za maksimalnu toleranciju kože, bez straha od iritacija ili peckanja. Pritom, riječ je o laganoj gel kremi koja nudi i udobnost i hidrataciju, a nježnosti ovog proizvoda garantira i činjenica da se može koristiti već od 10. godine života.

Kako djeluje Sebium Kerato+?

Keratolitički dvojac koji nudi dokazanu promjenu stanja već u dva dana korištenja čine salicilna kiselina i ester jabučne kiseline. Salicilna kiselina ljušti vanjski sloj kože i održava pore čistima, dok ester jabučne kiseline dolazi sve do pilosebacealnog kanala i djeluje dubinski, pritom kožu održavajući vlažnom. Vrijedi spomenuti i patentirani sastojak Fluidactiv koji radi na normaliziranju teksture i sastava sebuma, kako bi manje čepio pore i pogoršavao akne. Ovaj proizvod ujedno pomaže ukloniti ožiljke i hiperpigmentaciju te spriječava nastanak nove.

Iako je tek došao na tržište, vjerujemo kako će Sébium Kérato+ pronaći mnogobrojne obožavatelje već u prvih nekoliko tjedana postojanja. Proizvod potražite u svim bolje opremljenim ljekarnama, a više informacija potražite na Bioderminoj web stranici.

Foto: Instagram, Bioderma

Učitati još
Zatvori