Proizvodi uz koje se kod kuće možete riješiti hiperpigmentacije
Proizvodi uz koje se kod kuće možete riješiti hiperpigmentacije

Proizvodi uz koje se kod kuće možete
riješiti hiperpigmentacije

Važnost nanošenja SPF-a ljeti, ali i svakog dana u godini, prošli smo već nebrojeno puta. Naša koža pamti apsolutno sve, ali na to često zaboravljamo jer u puno slučajeva ne vidimo odmah štetu koju je koža pretrpjela. Ipak, nekad nam se takvo ponašanje osveti i to u formi hiperpigmentacije.

Radi se o neobičnoj prekomjernoj proizvodnji melanina. Hiperpigmentacija može biti posljedica ožiljaka, prištića, trudnoće, starenja, zagađenja i ponajviše pretjeranog izlaganja suncu. Brisanje tih tamnih mrlja iziskuje vrijeme, predanost, a često i jako puno novaca. Rezultati nisu trenutni, ali mi svejedno želimo ekspresne rezultate.

Uz sve to, neke terapije za liječenje hiperpigmentacije su agresivne, dio njih može izazvati i iritacije, a česti su i recidivi pa mnogi od nas gube motivaciju i naprosto odustanu. Srećom, to se više ne treba događati jer su razvijeni proizvodi kojima se učinkovito tretira hiperpigmentacija, a istovremeno se jača i kožna barijera.

Oni dolaze iz Bioderma laboratorija, a dio su Pigmentbio linije. Iza njih je inovativna LumiReveal tehnologija koja je inspirirana zlatnim standardom u terapiji hiperpigmentacija. Ona djeluje kroz tri biološka koraka: upalu, proizvodnju i eliminaciju.

Upalu koja uzrokuje hiperprodukciju melanina smanjuje glabridin. Andrografolid i azelaična kiselina ograničavaju proizvodnju melanina, a Epidermactiv potiče obnavljanje stanica eliminacijom stanica punih melanina.

BIODERMA

Optimalna kombinacija vitamina

Drugi naš zahtjev je jačanje kožne barijere, što se postiže optimalnom kombinacijom vitamina C i E, koji su snažni antioksidansi. Vitamin C dodatno regenerira oksidirani vitamin E čime osigurava viši nivo učinkovitosti proizvoda i povećava antioksidativni kapacitet.

Tu je i vitamin PP, odnosno niacinamid, koji je poznat po antiupalnom djelovanju i utjecaju na hiperpigmentacije. Ipak, najjači utjecaj ostvaruje na regeneraciju kožne barijere pomoću enzima odgovornog za sintezu ceramida. Optimizira oporavak kože i pospješuje hidrataciju.

LumiReveal tehnologija kombinacija je vitamina i nalazi se u svim proizvodima za njegu u Pigmentbio liniji.

Zvijezda nove Bioderma linije

Vodeći proizvod ove linije je Pigmentbio C-concentrate. Radi se o intenzivnom tretmanu za korekciju hiperpigmentacije. Osim spomenutih aktivnih sastojaka, LumiReaveal tehnologije i vitamina, Pigemntbio C-Concentrate sadrži glikolnu i salicilnu kiselinu u koncentraciji od 10%.

BIODERMA

Ovom kombinacijom AHA i BHA kiselina stimulira se obnavljanje stanica kože i istovremeno se uklanjaju stanice odgovorne za pigmentaciju. Treba naglasiti da je vitamin C u formulaciji askorbil glukozida što vitaminu C daje trostruku prednost. Takva molekula je stabilna i štiti askorbinsku kiselinu od utjecaja sredine.

BIODERMA

Uz to, odlične je bioraspoloživosti. Produženo i ciljano oslobađanje vitamina C omogućava kontinuiranu aktivnost vitamina C tijekom vremena. Naposljetku, ostvaruje pojačan depigmentirajući učinak na postojeće hiperpigmentacije i zaštitno djeluje na formiranje novih hiperpigmentacija. Također, antioksidativnim učinkom ne dozvoljava oksidaciju postojećeg melanina.

BIODERMA

Posebnost ovog proizvoda je i to što je svježi vitamin C u posebnom pakiranju. Odvojen je u posebnom spremniku i zaštićen od zraka i svjetlosti. Aktivira ga se neposredno prije prve upotrebe.

BIODERMA

Pigmentbio C-concentrate karakterizira svježa gel tekstura, a lako se nanosi i brzo se upija. Ugodnog je mirisa i njegovim nanošenjem dodatno štitimo kožu od prijevremenog starenja. On ujednačava ten te poboljšava teksturu kože jer obnavlja barijeru. Rezultat je glatka, meka i hidrirana koža.

Kada koristiti Bioderma Pigementbio C-concentrate?

Proizvod Pigmentbio C-concentrate koristi se isključivo navečer. Pet kapi nanosi se na lice, vrat i dekolte, a za vrijeme njegovog korištenja, što je otprilike mjesec dana, mora se stavljati SPF preko dana. Naime, ovaj proizvod sadrži kiseline pa može doći do nastanka novih hiperpigmentacija.

Koristi se svaku večer do se ne potroši i onda se radi pauza. Rezultati su itekako vidljivi već u tom periodu. U istoj liniji Bioderma je razvila i niz komplementarnih proizvoda koji obuhvaćaju i dnevnu i noćnu njegu. Uz učinak depigmentacije, sadrže dodatak aktivnih sastojaka za ciljan učinak.

BIODERMA

Tako u Pigmentbio Daily care dnevnoj kremi sa SPF-om 50+ postoji dodatna zaštita od UV zračenja i utjecaja zagađenja. Pigmentbio noćna, obnavljajuća njega Night renewer, s heksapeptidom 2 prevenira nastanak bora i gubitak tonusa kože.

U svemu ovome, naravno, bitna je i higijena pa su tu micelarna voda Pigmentbio H2O i kremasti gel za umivanje Pigmentbio Foaming Cream s učinkom pilinga protiv tamnih mrlja.

Kako koristiti proizvode iz Pigmentbio linije?

Pigementbio C-concentrate može se koristiti kao tretman održavanja nakon terapije za hiperpigmentaciju kako bi poboljšali njezin učinak i produžili period remisije. Osim toga, može se koristiti i samostalno te u kombinaciji s ostalim proizvodima iz Pigmentbio linije. Svi proizvodi mogu se koristiti zajedno u dnevnoj, odnosno noćnoj rutini.

BIODERMA

Proizvodi imaju jak antiupalni učinak i utječu na uzroke kako trenutne tako i na potencijalne pigmentacije. Upravo zato ova linija može se koristiti za hiperpigmentacije koje su rezultat raznih čimbenika, a osim tog djelovanja, ova linija ima i antiage učinak. Sve proizvode možete pronaći na Bioderminoj stranici.

FOTO: PR, Instagram

Učitati još
Zatvori