Najbolje je vrijeme za mangonadu

Najbolje je vrijeme za mangonadu

@c.r.a.v.i.n.g.s

@c.r.a.v.i.n.g.s

Mangonada

Mangonada, no znana i kao Mangoneada i Chamango, je meksičko voćno piće. Piće se sastoji od manga, Chamoy umaka, limete, čili praha i ukrašava se tradicionalno grančicom tamarinde. Ako ste raspoloženi za nešto začinjenije ljetno piće – ovo je najbolji izbor za nedjeljno ljenčarenje. Mangonada je popularna u Coloradu, Californiji, Texasu, Arizoni i Meksiku, no polako postaje omiljeno ljetno piće i u Europi.

Osnova pića je u chamoy umaku i mangu. Kako se ne bi previše naprezali i trošili energiju na ovu polaganu nedjelju, možete malo i varati – chamoy umak kupite u bilo kojem dućanu koji sadrži sastojke etničkih kuhinja, u ovom slučaju – meksičke. Bilo koji veći supermarket će ga imati na svojoj polici, najčešće među salsa umacima.

@dorastable

@dorastable

Brza i jednostavna priprema

Za nedjeljnu ljuto-osvježavajuću mangonadu trebat ćete:
2 limete
2 manga
chamoy umak
navedeni začini po želji

Očistite mango, narežite ga na jako sitne kocke ili još bolje, blendajte ga u kašicu, dodajte umak, iscijeđenu limetu i začine po želji, a za potpuni dojam ubacite usitnjeni led i dodajte mililitar ili dva tequile na cijelu količinu mangonade. Ako vam je ostalo štogod usitnjenog manga, odlična je ovo ideja za popsicles tj. sladoled na štapiću. Čak vam ne treba kalup obzirom na gustoću usitnjenog manga – izlijte smjesu manga umaka i začina u čašiće, utaknite štapiće i spremite u hladnjak. Vaše vruće, no osvježavajuće ljetno piće je spremno!

@dorastable

@dorastable

@spanglishmama

@spanglishmama

@spanglishmama

@spanglishmama

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori