Brazilska limunada: Viralno TikTok piće idealno za vruće dane
Brazilska limunada: Viralno TikTok piće idealno za vruće dane

Brazilska limunada: Viralno TikTok
piće idealno za vruće dane

Osim što nam servira modne i beauty trendove koje ne možemo izbjeći, TikTok postavlja trendove i u gastro svijetu. Pasta Chips, pizza od lubenice i Ice cube pancakes samo su neki od gastro trendova koji svoju popularnost duguju ovoj društvenoj mreži.

Najnovija opsesija je brazilska limunada i već sada znamo da je riječ o piću koje ćemo praviti cijelo ljeto. Fun fact: Brazilska limunada se zapravo pravi od soka svježe limete. Zove se limunada zbog toga što je portugalska riječ za limetu limão, stoga se na portugalskom ovo piće zove limonada, odnosno, limunada.

Sastojci:

  • 5 limeta
  • zaslađeno kondenzirano mlijeko
  • šećer (po želji)
  • kokosova voda (po želji)

Priprema:

Narežite limete na četvrtine i ubacite u blender. Dodajte vodu u blender (ili kokosovu vodu ukoliko želite) i blendajte pazeći da ne pretjerate kako okus ne bi postao previše gorak. Procijedite ovaj sok kroz sitno sito da biste uklonili koru.

Zatim, ulijte u blender dobiveni sok od limete, dodajte zaslađeno kondenzirano mlijeko i led, a potom opet blendajte dok sve ne postane glatko. Ulijte sok u čašu, dodajte nekoliko kockica leda i vaša brazilska limunada je spremna za ispijanje!

@carolinagelen

delicious brazilian lemonade aka swiss lemonade #lemonade #recipe

♬ Sunday - HNNY

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@dealstomeals)

Učitati još
Zatvori