Svi okusi jeseni u Kuhaoni

Svi okusi jeseni u Kuhaoni

kuhaona-listopad-2017-3

Jesen nam je stigla, a s njom i pregršt šarenih boja i namirnica čiju ćemo sezonu maksimalno iskoristiti za pripremu brojnih jela.

Kulinarsko putovanje u Kuhaoni u listopadu počinje pripremom prigodnih jesenskih recepata s gljivama i žutom bundevom, slanih quicheva i slatkih tartova. Zatim se kreće put daleke Kine kako bi spojili moderno i tradicionalno, ali i bliske nam Italije gdje su uključena slasna talijanska predjela. I šećer (odnosno bolje rečeno mak) na kraju mjeseca. Petra Jelenić i njena uvijek maštovita slastičarska radionica.

Nadamo se da ćete i u ovom mjesecu pronaći nešto zanimljivo za sebe, stoga na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu.

Teme radionica u Kuhaoni

10.10.2017. (utorak)
JESENSKI OBLIZEKI 
– Predavač: Sandra Rončević
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Jesenski plodovi već su neko vrijeme zavladali našim tržnicama i vrtovima i pravo je vrijeme da ih iskoristimo u nekim novim, nesvakidašnjim jelima. Uz našeg novog predavača, Sandru Rončević, imat ćete prilike pripremiti nekoliko jela koja će zamirisati jesenskim aromama, a svojim zamamnim bojama ukrasiti tanjure. Na jelovniku će se naći Namaz od slanutka i sušenih rajčica, Rižoto od gljiva, Curry pileći ražnjići s bundevom, a za desert mirisne Cimet rolice. Provjerite njen food blog i znat ćete o čemu pričamo.
Cijena radionice: 400,00 kn

kuhaona-listopad-2017-2

12.10.2017. (četvrtak)
QUICHE I TART TATIN – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Otvorena pita s podlogom od prhkog tijesta i finim kremastim nadjevom može biti poslužena kao predjelo, glavno jelo, ali i desert. Na ovoj ćete radionici uz Marinu Sanguinetti naučiti kako pripremiti klasik Quiche lorraine (slanu pitu s nadjevom od dimljene slanine i sira), zatim Quiche s porilukom i kozicama, a za desert Banana tart tatin.
Cijena radionice: 400,00 kn

24.10.2017. (utorak)
KINESKI FUSION – Predavač: Stephen Breslin
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Kako pripremiti kineska jela na drugačiji način ili neke kulinarske klasike s tipičnim kineskim namirnicama? To je tema ove radionice, koju vodi Stephen Breslin. Jela koja ćete pripremati su Gan bian povrće s dimljenim tofuom, Piletina u soja umaku s shiitake gljivama i ukiseljenim lukom, te Crème brûlée s kineskim čajem i limunskom travom.
Napomena: Radionica je na engleskom jeziku.
Cijena radionice: 400,00 kn

Kuhaoni

26.10.2017. (četvrtak)
TALIJANSKA PREDJELA  – Predavač: Marina Sanguinetti
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Tražite li nove ideje za predjela ovo je radionica upravo za vas. Marina Sanguinetti, foodstilistica i velika poznavateljica talijanske kuhinje na ovoj će vas radionici naučiti kako pripremiti nekoliko talijanskih predjela (primi piatti), a na jelovniku će se naći – Sicilijanska tjestenina s komoračem, Papa all pomodoro (gusta juha od rajčice) i Gnocchi alla romana.
Cijena radionice: 400,00 kn

28.10.2017. (subota)
SLATKO ZRNO MAKA – Predavač: Petra Jelenić
Trajanje radionice: 10.00 – 14.00 sati
Svi volimo njene slastice, a njen zaštitni znak je namirnica – mak. Stoga vas pozivamo na subotnje slastičarsko druženje s Petrom u znaku maka. Pripremat ćete Tart od čokolade i maka s kruškama, Praline od maka i marcipana te Kremu od bijele čokolade, maka i limuna. Tko može ovome odoliti? Vidimo se 28.
Napomena: Za ovu radionicu je broj polaznika ograničen na 10 osoba.
Cijena radionice: 500,00 kn

Učitati još
Zatvori