Divno mjesto za jednodnevni izlet s najljepšim pogledom na zagorske brege

Divno mjesto za jednodnevni izlet s
najljepšim pogledom na zagorske brege

Četrdesetak kilometara od Zagreba, u samom srcu Hrvatskog zagorja, nalazi se turističko selo Vuglec Breg. Imanje koje se prostire na više od 12 hektara površine nalazi se u selu Škarićevo, na području Krapine, i u vlasništvu je obitelji Vuglec koja je stvorila jedinstveni ambijent za vrhunski ugođaj u prirodi. Ukoliko tražite destinaciju za kratki bijeg iz grada, Vuglec breg je savršen odabir, a iz Zagreba ćete do njega stići za manje od sat vremena vožnje.

Šarmantno mjesto u srcu Zagorja

Vuglec breg se sastoji od nekoliko autohtonih zagorskih hiža u kojima možete odsjesti te stare gospodarske zgrade u kojoj se nalaze restoran i vinski podrum. Restoran je uređen u originalnom zagorskom stilu, a otvoreni kamin i terasa sa slamnatim krovom daju poseban domaći ugođaj. U ugodnom ambijentu doživjet ćete vrhunsko gastronomsko putovanje kroz okuse Hrvatskog zagorja. Gastronomska ponuda bazirana je na zagorskim specijalitetima iz krušne peći kao što su purica, patka ili guska s mlincima, štrukli i domaći sir s vrhnjem, a možete uživati i u bogatom izboru domaćih vina.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuglec Breg (@vuglecbreg) on

Obiđite vinariju i prošećite vinogradom

Nezaobilazna točka na imanju je vinarija. Obitelj Vuglec pod svojom etiketom proizvodi pet pjenušaca i osam bijelih i crvenih vrhunskih vina koje u obilasku vinarije možete kušati i doznati sve o tome kako je koje vino nastalo. Prošećite i vinogradom koji svojim urodom upotpunjuje vizure i cjelokupni dojam Vuglec brega, a svake jeseni možete sudjelovati u berbi grožđa i druženju s domaćinima.

Uživajte u pogledu na zagorske brege

Nakon što se dobro najedete, prošećite po imanju i uživajte u prekrasanom pogledu na okolne zagorske brežuljke s vrha od oko 300 metara nadmorske visine. Šetnja sjevernim dijelom imanja dovest će vas do malog jezero, travnjaka i predivnih staza, a zaljubljenici u sport mogu zaigrati tenis ili mali nogomet. Posebno šarmantne su ležaljke na ‘zelenoj plaži’ gdje se možete opusiti i uz čašu vina uživati u pogledu na beskrajno zelenilo koje vas okružuje.

U svakom slučaju, Vuglec breg je mjesto na kojem ćete uživati, dobro jesti i piti i kući se vratiti napunjenih baterija, spremni na novi radni tjedan ispred nas. Sve dodatne informacije koje vas zanimaju oko ponude i smještaja na imanju možete pronaći ovdje.

Foto: Vuglec breg, Instagram

Preporuka

Zatvori