Vogue preporučio 10 otoka za idiličan odmor, a među njima je i jedan hrvatski

Vogue preporučio 10 otoka za idiličan odmor,
a među njima je i jedan hrvatski

Hrvatska obala već godinama privlači pažnju stranih medija zahvaljujući svojim prirodnim i kulturnim ljepotama, kristalno čistim morem i predivnim plažama. Kako smo među najsigurnijim zemljama za post korona odmor, ove godine smo više no ikad na radaru mnogih svjetskih medija koji svojim čitateljima upravo našu zemlju preporučuju kao idealnu destinaciju za ljetni odmor. Od Bussines Insidera koji je izdvojio 5 naših otoka koji se moraju posjetiti barem jednom u životu do Condé Nast Travellera koji je prošlog tjedna pisao o našim najljepšim plažama.

Našim plažama pažnju je posvetio i pariški Vogue koji je nedavno u svojoj rubrici o putovanjima izdvojio osam najljepših po svom izboru, između ostalog, Zlatni Rat na Braču, plažu Punta Rata u Brelima te Stinivu na Visu.

Otok Vis osvojio pariški Vogue

A čini se da se Vogue ne može zasititi ljepota naše obale pa su upravo Vis sada uvrstili među 10 idiličnih otoka, savršenih za odmor ovog ljeta. Tako se uz talijanski otok Ponza, Lanzarote na Kanarima i Fourni u Grčkoj našao i naš Vis kojeg opisuju kao jednog od najljepših otoka u Hrvatskoj – otoka koji obećava odmor daleko od gužvi. Dotaknuli su se i uvale Stiniva, za koju kažu da se danas već smatra znamenitošću i koja zahvaljujući svom položaju i na vrhuncu ljetne sezone osigurava određeni mir. Stiniva se nalazi na južnoj strani otoka i s mora joj se može pristupiti kroz uzak prolaz, nakon kojeg se uvala širi i završava prekrasnom plažom. Do uvale ne vodi nikakva cesta, pa je ona tako uspjela očuvati svoju prirodnu ljepotu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Trudie (@littlewanderblog) on

Osim Stinve, Vis krije mnoge druge prirodne ljepote koje će svakoga ostaviti bez daha. U gradove Vis i Komižu zaljubit ćete se na prvi pogled, dok ćete u raznolikoj ponudi restorana i obiteljskih domaćinstava na otoku naprosto uživati. S Visa možete i na brojne izlete na pučinske otoke – Biševo, Svetac i Brusnik, legendarnu Palagružu i najudaljeniji hrvatski otok Jabuku.

Komiža

U svakom slučaju, Vis nikoga ne ostavlja ravnodušnim pa je pravo vrijeme da ove godine posjetite!

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori