Najljepše hrvatske plaže koje su osvojile i pariški Vogue

Najljepše hrvatske plaže koje su
osvojile i pariški Vogue

Obonjan

Hrvatska obala već godinama svojom ljepotom privlači pažnju stranih medija. Čiste plaže, kristalno plavo more, brojne aktivnosti i dobra zabava čine Jadran poželjnom destinacijom za sve uzraste. Jadranska obala bogata je otocima, uvalama i grebenima te skriva neke od najljepših šljunčanih, pješčanih i stjenovitih plaža koje su osvojile i pariški Vogue. Naime, modna biblija je u svojoj rubrici o putovanjima nedavno posvetila članak u kojem su odabrali 8 najljepših hrvatskih plaža i svojim čitateljima preporučili da ih istraže.

Nakon zadarske fotografijepoznatog travel fotografa Camerona Hammonda koju je Vogue Paris objavio prošli tjedan, njihov tekst o najljepšim hrvatskim plažama još je jedna odlična reklama za našu zemlju. U nastavku otkrijte koje to plaže pariški Vogue smatra najljepšima.

Zlatni rat, Bol na Braču

Najpoznatiji sinonim za Bol je definitivno rajska plaža Zlatni rat. Nastala je taloženjem zlatnog šljunka oko grebena. Specifičnost plaže je da pod utjecajem valova i vjetrova njen vršak stalno mijenja svoj oblik. Ovo zaštićeno prirodno područje omiljeno je mjesto fotografa i surfera iz cijelog svijeta pa nije ni čudo što se našla i na ovom popisu.

Punta Rata, Brela

Još jedna u nizu zaštićenih prirodnih ljepota poznatih na svjetskoj razini je Punta Rata, šljunčana plaža na rtu prekrivena mirisnom borovom šumom i palmama. Nemoguće je opisati ljepotu plaže, dovoljno je baciti pogled na fotografije da zaključite da je Punta Rata zaista dragulj Jadrana koji vrijedi posjetiti ako već niste.

Betina špilja, Dubrovnik

Betina špilja je šljunčana plaža u Dubrovniku koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku Bete, kako su zvali velikog dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića, koji je u špilji vršio razne optičke pokuse i istraživanja. Na plažu se ne može doći kopnenim putem, već isključivo morskim. Najbliže za doplivati do nje je s plaže Gjivovići, a postoji i mogućnost vožnje kanuom do špilje uz pratnju vodiča. Pošto se na plažu ne može doći kopnenim putem, nikad nema puno kupača. Potpuni je mir i tišina, a osjećate se kao odvojeni od svijeta.

Stiniva, Vis

Najpoznatije mjesto za kupanje na Visu nastalo je urušavanjem svoda pećine pa je uvala Stiniva od pogleda zaklonjena liticama. Do nje ćete doći pješice, kozjim stazama ili čamcem kroz prolaz širok tek 4 metra. Ronioci često posjećuju uvalu zbog mirnog i čistog mora. Poželite li se osvježiti ljetnim koktelom, u blizini se nalazi i kafić. Ako volite adrenalin i planinarenje, put do plaže bit će prava mala ekspedicija.

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by Croatia ?? by Timotej (@timotej) on

Little Green Bay, Hvar

Little Green Bay je privatna plaža na Hvaru u sklopu istoimenoh hotela, a okružena je drvećem dalmatinske masline. Gosti hotela mogu iskoristiti maske za ronjenje i pedaline i na taj način istražiti podmorje.

Plaža Nugal, Tučepi

Plaža Nugal nalazi se na Makarskoj rivijeri, u blizini Tučepa. Jedinstvene prirodne ljepote, plaža Nugal pravi je odabir za one koji uživaju u naturističkom turizmu. Do ove prelijepe šljunčane plaže, koja se smjestila u podnožju velikih litica, doći ćete spuštajući se kroz bujnu šumu – Park Osejava.

Uvala Dubovica, Hvar

Udaljena 8 km istočno od grada Hvara, na južnoj obali otoka Hvara smjestila se slikovita uvala Dubovica, poznato izletište s prostranim šljunčanim žalom i zanimljivim podmorjem. Poznata po dugoj ladanjskoj tradiciji nudi odmor daleko od buke grada uz pogled na ladanjsku kuću obitelji Kasandrić iz 18/19. st.

Plaža Banje, Dubrovnik

Plaža Banje je jedna od najpoznatijih šljunčanih plaža u južnoj Dalmaciji. Nalazi se u Dubrovniku, u blizini centra, a s nje pogled seže na stari dio grada i predivni nenaseljeni otok Lokrum.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori