November to remember: 3 prijedloga za vaš idući roadtrip s prijateljima

November to remember: 3 prijedloga za vaš
idući roadtrip s prijateljima

Prije nego što se pozdravimo s 2020. godinom koja je bila izazovna na svim životnim poljima, odlučili smo studeni učiniti mjesecom za pamćenje. Tako vam u sklopu specijala November to remember svakodnevno donosimo zabavne i korisne prijedloge i načine na koje možete uljepšati svoju svakodnevicu. Zašto ne biste već okitili bor, počastili se s nekim beauty tretmanom ili odveli simpatiju na super zabavni adrenalinski dejt? Ideja koja nam je danas pala na pamet tiče se putovanja. Kako smo ove godine fokusirani na istraživanje Lijepe naše, roadtrip po hrvatskim regijama nameće se kao super ideja za vikend izlet.

Roadtrip je uvijek dobra ideja

Roadtrip je uvijek dobar način za osloboditi se stresa i prilika za biti spontan. Ukoliko nemate auto, rentajte ga, okupite prijatelje i krenite u pustolovinu koju ćete sigurno zauvijek pamtiti. Tijekom puta možete voditi kvalitetne razgovore sa suputnicima, a nemojte zaboraviti ni na playlistu s omiljenim pjesmama koje ćete pjevati iz sveg glasa. U pauzama od vožnje uživajte u putnim zalogajima i kavi, a ako skrenete s glavne ceste, upoznat ćete skrivene lokacije i mjesta koja imaju poseban šarm. Na malim udaljenostima od svega nekoliko kilometra kriju se predivna mjesta za relaksaciju, uživanje i istraživanje. 

Tri prijedloga za uzbudljivi roadtrip po Hrvatskoj na koji se možete uputiti već ovog vikenda donosimo u nastavku!

Roadtrip po Istri

Poznat vam je onaj osjećaj koji vas preuzme na otvorenoj cesti – radost, uzbuđenje pa valovi adrenalina? Baš zbog toga su roadtripovi posebno zanimljivi i pružaju neprocjenjivo iskustvo. Vožnja od mjesta do mjesta, istraživanje i otkrivanje krajeva iz perspektive lokalaca putovanje je koje ima dušu.

Istra je odlična destinacija za roadtrip jer krije mnoga mjestašca i lokacije na kojima se vrijedi zaustaviti. Krenite od nekog većeg grada prema unutrašnjosti i poželjet ćete se zaustaviti na svakom koraku. Motovun, Grožnjan, Oprtalj, Momjan samo su neki od prekrasnih gradića i predjela u unutrašnjosti Istre gdje obavezno zastanite i upijajte krajolik oko sebe. Predivni vidici i pogledi na beskrajno zelenilo i vinograde ostavit će vas bez daha. Nakon što istražite unutrašnjost, uputite se na obalu pa potegnite od Umaga do Pule zaustavljajući se pritom u obalnim mjestašcima. Uživajte u šetnjama, lokalnim specijalitetima i istarskom vinu, a kad istražite svaki kutak mjesta u kojem se nalazite, uskočite natrag u auto i krenite dalje.

Roadtrip po Slavoniji

Iako su često zapostavljene, Slavonija Baranja nude pregršt stvari za vidjeti i doživjeti i idealna su destinacija za svakoga tko traži mjesto za opuštajući odmor u okruženju prekrasne prirode. Regija je to poznata po ukusnim gastro delicijama, prirodnim ljepotama i bogatoj kulturnoj baštini. Još jedna atrakcija koja privlači posjetitelje iz svih krajeva su eko-etno sela i seoska gospodarstva.

Etno sela nalaze se dalje od glavnih prometnica i gradova, u područjima koja još uvijek krasi očuvani okoliš, a čovjek živi u skladu s prirodom. Takva mjesta bit će savršena za zaustaviti se na vašem roadtripu. U seoskom ambijentu na lijepo uređenim imanjima dobit ćete autentičan doživljaj slavonskog kraja, uživati u domaćim specijalitetima pripremljenima od lokalnih namirnica te odmoriti dušu i tijelo. Idealno za nastavak puta po slavonskim ravnicama koje kriju brojne druge lokacije koje se isplati posjetiti, od većih gradova poput Osijeka i Đakova do parka prirode Kopački rit.

Roadtrip po Zagorju

Zagorje je još jedna hrvatska regija koju vrijedi upoznati i istražiti. Vožnja po zagorskim brežuljcima uistinu je posebna jer ćete uživati u prekrasnim prizorima krajolika koji vas okružuje. Kad se poželite malo odmoriti od vožnje, napravite predah u jednoj od zagorskih kleti. Počastite se domaćim specijalitetima poput purice s mlincima i štruklima, a obavezno probajte i domaća vina. Posjetite Krapinu, Oroslavje, Mariju Bistricu i druge veće gradove, a ukoliko malo skrenete s puta, naići ćete na zanimljiva mjestašca gdje također možete predahnuti.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori