Najljepše destinacije koje se isplati posjetiti ovog proljeća

Najljepše destinacije koje se isplati
posjetiti ovog proljeća

Trenutno traje RENDEZ-VOUS promocija Air France-a koja nudi putnicima iz Zagreba povratne avionske karte po promotivnim cijenama. Na promociji su karte za daleke destinacije diljem svijeta, a odlična vijest je da se kupljene karte se mogu iskoristiti do 30. lipnja, pa tako stignete isplanirati svoje putovanje. Promocija traje do 27. siječnja 2022., dakle, još samo dva dana. Neka od uzbudljivih odredišta koja su trenutno na promociji su New York, Los Angeles, Pariz, Rio de Janeiro, Cancun i Punta Cana. Ponuda se odnosi na povratne karte, a u cijenu su uključene sve takse. Fleksibilna politika rezervacija omogućava putnicima da besplatno promijene svoju rezervaciju (datum ili odredište putovanja), dobiju vrijednosni vaučer ili povrat novca ako je let otkazan. Više informacija i detalja o aktualnoj promociji možete pronaći na linku Le Rendez Vous Air France.

Gdje na putovanje ovog proljeća?

Ako se ovog proljeća odlučite za putovanje izvan Hrvatske, imamo dobre vijesti. S obzirom na to da se karte kupljene na RENDEZ-VOUS promociji mogu iskoristiti do kraja lipnja, predlažemo da proljetni odmor provedete na jednoj od ponuđenih, dalekih destinacija. Izdvojili smo neke od nama najdražih i otkrili smo zašto baš te destinacije svakako vrijedi posjetiti u nadolazećim mjesecima.

New York

New York City jednostavno je grad koji se mora doživjeti. Što god rekli, neće vjerodostojno opisati energiju i atmosferu koja tamo vlada. Često nazivan i glavnim gradom svijeta, New York City je svjetska prijestolnica kulture i financija, a postavlja visoke kriterije u područjima znanosti, tehnologije, trgovine, mode, edukcije i turizma. Ujedno je i najfotografiraniji grad na svijetu. Kako dolazi proljeće, ima sve više stvari koje se trebaju vidjeti, posjetiti i doživjeti. Neki od proljetnih highlightsa New Yorka su buvljaci na otvorenom u Brooklynu, show orhideja u botaničkom vrtu, parada za St. Patrick’s Day, šetnja Central Parkom i High Line Parkom, kokteli u jednom od brojnih rooftop barova, prelazak Brooklyn Bridgea.

Također, čaroban solsticij na Manhattanu fenomen je koji se događa dva puta godišnje, između kraja svibnja i sredine lipnja. Sunce se pri zalasku uskladi s ulicama u smjeru istok-zapad koje su potpuno osvijetljene; ako se u to vrijeme nađete u New Yorku, ovo ne smijete preskočiti.

Pariz

Pariz u proljeće postaje još više romantičan, ako je to uopće moguće. Grad se budi iz zimske hibernacije, a upravo je tada najbolje doba za posjetiti ga. Uz pregršt nezaobilaznih muzeja, crkvica i povijesnih destinacija koje treba posjetiti, s toplijim vremenom dolazi i više mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. U Parizu je obavezan posjet Eiffelovom tornju, obilazak pariških vrtova i parkova, odlazak na Montmartre i posjet vinogradu, izlet do Versaillesa, šetnje alternativnim gradskim kvartovima. Uživajte u lokalnoj gastronomiji; vina, sirevi, kroasani i macaronsi moraju biti sastavni dio vašeg putovanja.

Provozajte se brodićem po Seini, možete odabrati i champagne ili dinner cruise. Prošećite uz rijeku, preko mostova i zastanite kod nekog od brojnih uličnih prodavača knjiga ili suvenira. Ono što nikada neće dosaditi je piknik u blizini Eiffelovog tornja -večernji doživljaj svjetlucavog tornja u dobrom društvu magičan je, a putovanje se pamti zauvijek.

Cancun

Ako se odlučite za posjet dalekom Meksiku, doživjet ćete jedinstven spoj kulture, povijesti i prirode na jednom mjestu. Napravite izlet do Tuluma, obližnjeg gradića s prekrasnim plažama, popularnim barovima s koktelima i meksičkom hranom. Ruinas Mayas datiraju iz 13. stoljeća, a posjet arheološkom lokalitetu okruženom tirkiznim morem i tropskim palmama, nešto je što nigdje drugdje nije moguće doživjeti. Kupanje u Karipskom moru i u podzemnim cenotama nezaobilazan je dio putovanja. Posjetite Cobu gdje se možete popesti na drugu najvišu majansku piramidu na svijetu, a u džungli uz vodiča možete iskusiti zipline iznad jezera, voziti kajake te vidjeti majmune i druge stanare džungle.

Ako želite mirniji odmor, pokušajte izbjeći razdoblje američkog spring breaka, kada je prepun posjetitelja i zabava. Meksički odmor nešto je sasvim drugačije od bilo kakvih drugih putovanja i odmora jer ćete iz prve ruke upoznati i doživjeti potpuno drugačiju kulturu i način života.

Los Angeles

Najveći kalifornijski grad, centar filmske industrije i kulturne različitosti, Los Angeles se barem jednom u životu treba doživjeti. Popularan hike do Hollywood znaka, šetnje plažama, posjet nekim od najboljih svjetskih restorana ili pak usputni street food, shopping u malim dizajnerskim dućanima ili nekim od najvećih shopping centara. Opcija je beskonačno, a svoje vrijeme organizirajte prema vlastitim željama. Prošećite hollywoodskim “Walk of Fame” i posjetite Griffith Observatory. Nemojte zaboraviti na Venice Beach, San Diego ili Santa Monicu, preslatka mjesta do kojih se vrijedi uputiti na jednodnevni izlet.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori