Gdje otputovati u uskrsnom tjednu? Donosimo prijedloge za destinacije u Hrvatskoj!
Gdje otputovati u uskrsnom tjednu? Donosimo prijedloge za destinacije u Hrvatskoj!

Gdje otputovati u uskrsnom tjednu? Donosimo prijedloge za destinacije u Hrvatskoj!

Za nekoliko dana već je Uskrs, a za mnoge to znači i pravi, dugo iščekivani proljenti odmor. Spajanje vikenda i neradnih dana, ili pak odlazak na godišnje odmore i manja putovanja diljem Hrvatske idealne su situacije za bijeg iz gradova, punjenje baterija u prirodi. Možda čak i otkrivanje kutaka lijepe naše s kojima nismo toliko blisko upoznati! Donosimo nekoliko prekrasnih lokacija na kojima će odmor u tjednu nakon Uskrsa biti idiličan.

Split

Split je puno, puno više od turističkog grada u kojem se ljeti najčešće kratko zadržavamo radi transfera na otoke. Split je jedan od najljepših hrvatskih gradova, bogate povijesti, kulture i prekrasnih mjesta koja treba posjetiti. Ukoliko već dugo niste bili u Splitu na nekoliko dana, moguće je da ste potpuno zaboravili njegova čari. Topli proljetni dani idealni su za odlazak u Split i uživanje u izletima u okolna mjesta. Posjetite Dioklecijanovu palaču, ispijajte kave na suncu na rivi, uživajte na plažama, šetnjama Marjanom i starim gradom. Na jednodnevne izlete možete se uputiti na slapove Krke ili neki od obližnjih otoka!

Otoci

Bilo koji hrvatski otok odabrali za proljetni odmor – nećete pogriješiti. Par dana u prirodi, uz čisti morski zrak i miris borova, dobru knjigu i čvrste tenisice za avanture u prirodi biti će nešto najbolje što možete učiniti za sebe. Ukoliko planirate putovanje s društvom, vjerujemo kako ćete uživati u roštiljanju, šetnjama po plaži i ponekim hikeingom ili piknikom u prirodi.

Dubrovnik

Nedavno smo pisali zašto je Dubrovnik zimi super ideja, a moramo priznati kako nam je i u proljeće čaroban. Uživat ćete u šetnji zidinama i starim gradom, odličnim restoranima i prekrasnim plažama. Obavezno posjetite plažu Banje s koje se pruža najljepši pogled na grad, te plažu Buža, stjenovitu plažu koja je smještena odmah podno zidina i također pruža prekrasan pogled. Otiđite na izlet do Lokruma, obližnjeg otočića koji će vas oduševiti svojom bogatom florom i faunom!

Pula

Cijela Istra u proljeće je magična. Naš prijedlog je ovog puta Pula, čiju ljepotu upravo sada možete doživjeti u punom sjaju. Šetnje sunčanim gradom, obilazak znamenitosti poput Arene i Augustovog hrama, posjet malim galerijama i restoranima, plažama i obližnjim uvalama. Iskustvo će biti potpuno drugačije od onog za vrijeme posjeta u ljetnim mjesecima. Ono što također volimo kod Pule je njezina blizina mnogim mjestima i gradovima u Istri, ali i Italiji, pa na poludnevne i jednodnevne izlete možete u Vodnjan, Fažanu, Premanturu, Rovinj, Poreč, Višnjan, Momjan, Motovun ili pak Trst!

Plitvička jezera

Za sve one koji nikako da se odvaže posjetiti Plitvice, kao i za one koji već dugo nisu bili, imamo odličan prijedlog. Sama jezera nisu jedino što ovdje vrijedi posjetiti. U neposrednoj blizini Plitvičkih jezera nalazi se Ranch Dolina jelena, gdje možete dan provesti u društvu jelena i konja; možete ih hraniti, poigrati se i ići u vođenu turu cijelim rančem. Također, možete uplatiti i jahanje, a što god da odlučite uživat ćete u prirodi, na svježem zraku i napuniti baterije za povratak u svakodnevicu punu obaveza.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori