Proljetno cvijeće koje će se naći u našim vazama ovoga Uskrsa
Proljetno cvijeće koje će se naći u našim vazama ovoga Uskrsa

Proljetno cvijeće koje će se naći u
našim vazama ovoga Uskrsa

Blagdanski stolovi uvijek su posebniji kada ih ukrasimo raznim cvjetnim aranžmanima. Svježe cvijeće, mirisne proljetnice i različiti aranžmani od grana bit će nezaobilazni i ovoga Uskrsa. Poigrajte se njima na različite načine i izradite kreativne vjenčiće, a nikako nemojte zaboraviti ni na cice mace, žute vrbe ili šlajere koji će pristajati u svaku vazu. Ipak, postoji cvijeće koje je ovih dana posebnije od drugog, upravo zbog svoje simbolike.

Bijeli uskrsni ljiljan

Najposebniji uskrsni cvijet je uskrsni ljiljan. Prelijepi bijeli cvjetovi simboliziraju čistoću, nevinost, nadu i život što ih čini prikladnim za obilježavanje ovog blagdana.

Tulipani

Tulipani su klasična proljetnica i među prvim vjesnicima ovog godišnjeg doba jer ih prve možemo vidjeti na cvatu. Ono što je za njih posebno je to i da kad uvenu možemo sačuvati lukovicu i iduće godine ju ponovo posaditi, a ona će izrasti u predivan cvijet, što je također simbolično za Uskrs.

Tratinčice

Tratinčice su malene biljčice s bijelo žutim cvijetom, koje spadaju među one koje nas najviše asociraju na djetinjstvo i boravak u prirodi. Simboliziraju nježnost, odanost, nevinost i čistoću, a možemo ih vidjeti širom livada.

Narcisi

Narcisi simboliziraju ponovno rođenje i nove početke. Poznati su još i kao cvjetovi korizme jer ih se kroz dugo povijest povezuje upravo s tim kršćanskim običajem.

Zumbuli

Najmirisniji cvjetovi na ovom popisu. Svojim šarenim bojama uveseljavaju brojne vrtove i gradske površine, možemo ih kombinirati u vazama s drugim proljetnicama, ali i zasaditi u vrt, kada cvjetovi uvenu. Simboliziraju mir, odanost i ljepotu.

Foto: Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori