Popularna hrvatska plaža će i ovog ljeta okupirati Instagram
Popularna hrvatska plaža će i ovog ljeta okupirati Instagram

Popularna hrvatska plaža će i ovog
ljeta okupirati Instagram

Produženi vikend i iznimno visoke temperature označili su početak ljetne sezone pa su mnogi iskoristili priliku za prvi ovogodišnji odlazak na more. Instagram se tako posljednja dva-tri dana užario od prizora predivnih hrvatskih plaža, a kako će dani odmicati, bit će ih sve više.

Naša obala i otoci mogu se pohvaliti s bezbroj predivnih uvala i plaža na kojima je pravi gušt sunčati i kupati se pa uopće ne sumnjamo u pravu ‘poplavu’ predivnih fotki na našem Instagram feedu. Jedna od tih plaža koja svake godine iznova okupira Instagram je plaža Punta rata u mjestu Brela.

Jedna od najljepših šljunčanih plaža na Jadranu

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by matea senjak | travel ✈ (@doyoudreamof_)

Punta rata je šljunčana plaža smještena na rtu, prekrivena raskošnom mirisnom borovom šumom i palmama. Nemoguće je riječima opisati ljepotu plaže, a ako je još niste posjetili, dovoljno je baciti pogled na fotografije i bit će vam malo jasnije o čemu pričamo.

Jedna je to od najljepših šljunčanih plaža na Jadranu, ali i na svijetu, o kojoj su pisali brojni strani mediji, od američkog Forbesa još davne 2004. godine, koji ju je uvrstio među 10 najljepših plaža na svijetu, do pariškog Voguea i Condé Nast Travellera.

Kamen Brela – najčešći motiv Instagram fotografija

Plaža Punta rata privlači kupače čistoćom mora, sjenom stoljetnih borova, ali i činjenicom da je lijepo uređena te ima niz sadržaja. Zbog šljunka je prikladna za obitelji s djecom, a nudi i ležaljke, suncobrane, tuševe i razne vodene sportove.

Na zapadnoj strani plaže nalazi se kamen Brela – simbol Brela te ujedno najčešći motiv s Instagram fotografija. Stijena je obrasla borovima koji se ponosno uzdižu pokazujući svoju ljepotu, ali i snagu i moć da rastu iz samog kamena.

Ukoliko ovog ljeta planirate posjetiti Brela, svakako svratite do ove očaravajuće plaže. Ako vas, ipak, put odvede u nekom drugom smjeru, uživajte u prekrasnim fotografijama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex? Blogger in Dubrovnik (@the_mindful_mermaid)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatia Travel Info (@croatiatravelinfo)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??????? ?????? (?????????) (@paularosiek)

Foto: Instagram (naslovna fotografija: @the_mindful_mermaid / @doyoudreamof_ )

Učitati još
Zatvori