15 najljepših hrvatskih plaža koje su osvojile najpoznatiji časopis posvećen putovanjima

15 najljepših hrvatskih plaža koje su osvojile najpoznatiji časopis posvećen putovanjima

Hrvatska je ove godine na radaru mnogih svjetskih medija koji svojim čitateljima upravo našu zemlju preporučuju kao idealnu destinaciju za ljetni odmor. Business Insider je tako nedavno izdvojio 5 naših otoka koji se moraju posjetiti barem jednom u životu, britanski Lonely Planet objavio je veliku reportažu o otoku Braču, a The Telegraph je Britancima naveo 10 razloga zbog kojih vrijedi posjetiti Hrvatsku prvom prilikom. Poznati portal o putovanjima European Best Destinatons svrstao nas je među najsigurnije zemlje za post korona odmor, a posljednji u nizu koji nam je posvetio priču je Condé Nast Traveller, jedan od najčitanijih i najpriznatijih svjetskih magazina specijaliziranih za putovanja.

Jadranska obala bogata je otocima, uvalama i grebenima te skriva neke od najljepših šljunčanih, pješčanih i stjenovitih plaža koje su osvojile i renomirani newyorški časopis koji ih je u svom online izdanju izdanju izdvojio čak 15. Koje su sve plaže našle na njihovom popisu? U nastavku smo izdvojili top 5!

Zlatni rat, otok Brač

Na prvom mjestu njihove liste najljepših hrvatskih plaža nalazi se Zlatni rat. Smješten na sunčanoj južnoj obali Brača, jednom od najljepših hrvatskih otoka, Zlatni rat je ujedno i najbolje svjetsko odredište za jedrenje na dasci. Lijepa obalna šetnica, zasjenjena borovom šumom, vodi do Bola, a iza plaže je planina Vidova gora, najviši vrh jadranskih otoka.

Punta Rata, Brela

U sjeni Biokova, Makarska rivijera skriva divne šljunčane plaže, a jedna od najljepših je Punta Rata u Brelima. Borovi na ovoj plaži služe kao prirodni suncobrani koji stvaraju hladovinu, a moderni hoteli u blizini nude smještaj za obiteljski odmor.

Pasjača, Popovići, Konavle

Na treće mjesto liste Condé Nast Travellera smjestila se plaža Pasjača. Ova prekrasna plaža nalazi se iza strmih litica u mjestu Popovići, a do nje jedino možete doći spuštajući se niz duge, prilično fotogenične i vrlo strme stepenice koje su usječene u stijenu. Stijena je na 250 m nadmorske visine, tako da je spust, no i uspon, mala avantura za sebe. Na plaži nije gužva, a brodice vam neće zaklanjati vidik prema morskom horizontu.

Sahara, otok Rab

Sahara je jedna od rijetkih hrvatskih pješčanih plaža, a nalazi se u Loparu na otoku Rabu. Idilična pješčana uvala s plitkim morem i zelenilom najpoznatija je nudistička plaža na Rabu. Dovoljno je blizu, a opet dovoljno daleko ako želite uživati u miru i tišini tijekom odmora. Imajte na umu da na ovoj plaži nema nikakvih sadržaja, pa svakako ponesite svoju vlastitu hranu i piće.

Sveti Ivan, Lubenice, otok Cres

Na zapadnoj obali otoka Cresa, na vrhu brežuljka, smjestilo se naselje Lubenice. Odavde strma, vijugava staza vodi do skrovite uvale gdje se nalazi predivna bijela šljunčana plaža Sveti Ivan. Riječ je o jednoj od najljepših plaža na otoku Cresu, a do nje možete doći pješice iz Lubenica ili brodom. Plaža je zanimljiva upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Idealna je za miran odmor, jer zbog nepristupačnosti plaže na njoj nikad nećete susresti puno kupača.

Otok Rab

Osim navedenih, Condé Nast Traveller izdvojio je i Val Maro Family plažu u Valamar Girandella Resortu u Rapcu, plažu Banje u Dubrovniku, Mulini u Rovinju, Malu Kolombaricu na Premanturi, Sipar u Mošćeničkoj Dragi, Saharun na Dugom otoku, plažu Moro na otočiću Vela Stupa kod Korčule, Bonj les bains na Hvaru, Šunj na Lopudu i Velu plažu u Baškoj na Krku.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori