Uvala na Pagu u kojoj bismo proveli svaki vrući ljetni dan

Ljeto je klimatološki napokon počelo, dani su sve duži i sve topliji, a to znači samo jedno – jedva čekamo na more! Mnogi su ovaj produženi vikend iskoristili za prvi odlazak na Jadran, a oni malo hrabriji već su se i okupali u moru koje je još uvijek prilično hladno. Sve to uvertira je u dugo, toplo ljeto koje ćemo provesti istražujući našu obalu i otoke. Jedan od njih je Pag, otok na koji se uvijek rado vraćamo.

Pag je poseban otok koji nudi toliko toga. Poznat je po slaboj pokrivenosti vegetacijom nekih svojih dijelova pa imate dojam kao da ste sletjeli na Mjesec. Znamo ga i po izvrsnom ovčjem siru, janjetini, hotelu i restoranu Boškinac, paškoj čipki, zabavi na Zrću, ali i prekrasnom čistom moru te plažama i uvalama koje neće nigdje drugdje naći. Po cijelom otoku moguće je naći uvalice gdje u miru i tišini možete uživati sami – jednu takvu pronašli smo u naselju Stara Novalja.

Skriveni kutak na plaži Jadra

Plaža Jadra poznata je plaža uređena u blizini Stare Novalje. Tematski je podijeljena na 3 dijela – na glavnu (obiteljsku) plažu, plažu za pse i nudističku plažu. Na plaži su uređene prilazne rampe s rukohvatima, postavljene su svlačionice, tuševi, klupe i ostala oprema, a prošireno je i sunčalište.

Plaža je na nekim mjestima stjenovita, zbog čega je moguće pronaći ovakve male, skrivene uvalice koje oduzimaju dah. Iako ovdje nećete biti sami cijelo vrijeme jer je plaža dosta popularna, ako vam se posreći, možete uloviti trenutak da na ovom komadiću raja barem malo uživate u miru i privatnosti.

Ukoliko ste ove godine planirali posjetiti Pag, svakako se zaputite u Staru Novalju i barem jedan dan odvojite za kupanje, sunčanje i uživanje na ovoj plaži.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denis Terman (@denisterman)

Foto: Instagram (naslovna fotografija: Denis Terman)

0