Za vikend najavljuju vrućine, evo gdje ćete poželjeti otići

Za vikend najavljuju vrućine, evo gdje
ćete poželjeti otići

Plaža Ručica na Pagu

Da ljeto još uvijek traje, dokazuju nam visoke temperature koje nam omogućavaju da još uvijek nosimo laganu odjeću i uživamo na suncu. I vikend koji je ispred nas bit će upravo takav pa lijepo i sunčano vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom jer su ovo posljednji ljetni dani ove godine. Iako će najtoplije (čak i vruće) biti u Dalmaciji, posvuda se očekuju temperature do 30 stupnjeva pa je idealna prilika da skoknete nekamo na more. Iz Zagreba vam je najbliži Kvarner i njegovi otoci pa u nastavku donosimo nekoliko prijedloga gdje otići i još malo uživati u ljetnim radostima!

Opatijska rivijera

Opatijska rivijera mnogima je omiljena vikend destinacija. Njeno središte je Opatija, ali su također atraktivna i druga turistička mjesta – Volosko i Ika, Ičići i Lovran, Medveja i Mošćenička Draga. Uživajte u predivnoj arhitekturi i parkovima Opatije i gastro delicijama cijele rivijere, a u mjestu Brseč se okupajte na plaži Klančac, jednoj od najljepših plaža na našoj obali. Ako ste na umu imali luksuzni vikend odmor, u hotelu Ikador pronaći ćete sve što vam je za to potrebno, od najluksuznijeg spa centra u regiji do vrhunskog gastronomskog iskustva u hotelskom restoranu Nobilion.

Krk

Naš najveći otok također se može pohvaliti plažom radi koje tisuće turista dolaze na Krk. Radi se o Oprni, plaži smještenoj u predivnom zaljevu u blizini Stare Baške. Oprna je jedna od najnepristupačnijih plaža na južnom dijelu Krka, ali kad vidite što vas čeka, uistinu je vrijedna truda. Ova prirodna šljunčana i pješčana plaža s kristalno čistim plavim morem očarala je mnoge svojom ljepotom. U ovo doba godine, kad nema toliko turista, sigurno je još i ljepša. Na otoku uživajte u njegovim maslinicima i vinogradima u kojima se uzgaja autohtona sorta grožđa, a u šetnjama njegovim brojnim stazama otkrijte uvalu Čavlena poznatu po divovskim hrastovima i jezero smješteno nedaleko od Njivica koje je najveće prirodno slatkovodno stanište Krka.

Cres

Cres je još jedan kvarnerski biser koji vrijedi istražiti. Posebnost ovog otoka nalazi se u različitosti njegovog sjevera i juga. I dok na sjevernom dijelu prevladavaju strme stijene s visokim i gustim hrastovim šumama, južni dio otoka prošaran je pašnjacima i goletima. Cres se također može pohvaliti predivnim plažama, a jedna od najljepših je ona u mjestu Lubenice. Lubenice se nalaze na vrhu brežuljka, odakle strma, vijugava staza vodi do skrovite uvale gdje se nalazi bijela šljunčana plaža Sveti Ivan. Osim tim putem, do plaže možete doći i brodom, a zanimljiva je upravo zbog svoje skrovitosti, netaknute prirode i mirisa. Zbog nepristupačnosti na njoj nikad nema baš puno kupača. Možda vam se posreći pa ju ovog vikenda imate samo za sebe!

Lošinj

Otok Lošinj priča jednu posebnu priču i krije tajnu vitalnosti! Mjesto je to gdje zvijezde ispunjavaju nebo na najljepši način, gdje zrak poprima poseban miris zahvaljujući borovim šumama i udaru valova te mjesto gdje dupini slobodno i veselo plivaju. Lošinj je otok koji će u vama potaknuti vitalnost svojom blagotvornom mikroklimom zbog koje su mjesta Mali i Veli Lošinj proglašena klimatskim lječilištima. Uživajte u bojama i mirisima ovog zelenog otoka, istražite njegove predivne plaže i kući ćete se vratiti punih baterija!

Pag

Za razliku od gore spomenutih kvarnerskih otoka, Pag je potpuno drugačiji. Poznat je po slaboj pokrivenosti vegetacijom nekih svojih dijelova pa imate dojam kao da ste sletjeli na Mjesec. Kamenit pejzaž s tek pokojom vlati aromatičnog bilja koje pasu ovce stvara jedinstveni dojam. Osim navedenog, Pag je poseban i po tome što je jedini otok koji je podijeljen između dvije županije – njegov sjeverni dio se nalazi u Ličko-senjskoj, a južni u Zadarskoj. Na Pagu ćete pronaći brojne lijepe uvale i plaže, a po mnogima najljepše nalaze se u naselju Metajna.

Plaža Beritnica

Ručica je šljunčana plaža s prekrasnim tirkiznim morem. Okružena je kamenom pa pruža jedinstven osjećaj, a u daljini možete vidjeti grad Pag. Na plaži se nalazi tek jedan bar, gdje možete pronaći osvježenje ili hladovinu. Nekih 500 metara dalje nalazi se Beritnica, potpuno divlja šljunčana plaža do koje, osim pješačenjem, možete stići jedino brodicom. Da biste pješice stigli do nje, potrebno je hodati nekih pola sata kroz nevjerojatan krajolik bez imalo vegetacije, s prekrasnim kamenim strukturama. To je ono što pruža poseban doživljaj pa se isplati krenuti na taj put. Priroda je i na samoj plaži, u plitkom moru, posložila tri velike kamene stijene koje čine još jedan nezaboravan prizor.

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori