Road trip po zagorskim brežuljcima s novim Citroënom C4

Road trip po zagorskim brežuljcima
s novim Citroënom C4

S dolaskom proljeća počeli smo sve češće i sve aktivnije gledati kamo bi mogli otputovati, barem na kratko. Duga zima i neobična godina iza nas za mnoge je značila više boravka u zatvorenom nego što su planirali, stoga nas sad želja za novim avanturama inspirira da što više vremena provodimo u prirodi, na otvorenom, na novim i još neistraženim lokacijama.

Više no ikad smo počeli istraživati ljepote Hrvatske, destinacije u blizini doma, ali i one dalje te se svakim danom sve više oduševljavati koliko lijepih mjesta možemo posjetiti, a da za njih nismo ni znali. To je svakako bila pozitivna strana prošlih godinu dana jer nas je naučila da ne moramo otputovati daleko van granica, u egzotične zemlje, da naučimo nešto novo. U teoriji smo to, naravno, znali, ali sada smo sve provjerili u praksi.

Vođeni tom mišlju i željom da obiđemo što više zanimljivih lokacija u blizini Zagreba, odlučili smo istražiti zagorske brežuljke. Prva destinacija na koju smo se uputili bio je Vuglec Breg, poznato izletište, vinarija i restoran koje se nalazi u selu Škarićevo, na području Krapine, a zbog blizine sa Zagrebom posljednjih je nekoliko godina mnogima jedno od omiljenih destinacija za jednodnevne i vikend izlete.

Isprobale smo novi Citroën C4

Na put smo krenule novim Citroënom C4 te napokon uživo isprobale sve novosti o kojima se priča otkad je auto lansiran na našem tržištu. Sam automobil nema puno direktnih dodirnih točaka sa starim dizajnom Citroëna C4, izgled je zaista podignut na novu razinu, a time i udobnost u vožnji te sve nove tehnološke specifikacije kojima novi model obiluje. Ova kompaktna limuzina svoju snagu i karakter crpi iz linija SUV modela, a time i upečatljivost koju postiže na cesti te predstavlja novu fazu u dizajnu Citroën brenda. Veliki kotači i 100 % LED svjetlosni potpis na prednjem dijelu u obliku slova V daju automobilu moćan izgled, a njegovoj pojavnosti pridonosi i raspon boja u kojima je dostupan. Mi smo konkretno vozile upečatljivi model u bakreno-narančastoj boji.

Udobnost na prvom mjestu

No da ne bi sve ostalo samo na vanjskom izgledu, poseban je naglasak stavljen i na razvoj dizajna u unutrašnjosti. U okviru programa Citroën Advanced Comfort® uvedene su inovacije po pitanju udobnosti, praktičnosti i opreme. Široka sjedala izrađena su kombinacijom pjene visoke gustoće i teksturirane pjene, čime se osigurava dobra potpora i mekoća sjedala. Zbog toga se putnici osjećaju kao da su u “dnevnom boravku na kotačima” što možemo potvrditi isprobavši vožnju i na prednjem i na stražnjem sjedištu. Unutrašnjost je prostrana i ugodna za dužu vožnju, a brojne zavoje i uspone na zagorskim brežuljcima jedva da smo i osjetile.

Inovativni načini pohrane

Osim osjećaja prostranosti koji se dobiva vožnjom u novom Citroënu C4, mjesta za pohranu ima zaista dovoljno. Osim 380-litarskog prtljažnika koji će uredno zaprimiti svu prtljagu potrebnu za putovanje, broj pretinaca zadovoljava potrebe i najzahtjevnijih koji žele svoje vozačko mjesto zadržati maksimalno urednim, a da istovremeno sve potrebno bude nadohvat ruke.

Također, novost je da na suvozačevom mjestu postoji Citroën SmartPad Support, sklopivi domišljat držač na kojem suvozač može sigurno postaviti svoj tablet te ga koristiti u vožnji.

Bežično punjenje

S obzirom na to da nam je puna baterija na mobitelu imperativ za neometan rad, postolje za bežično punjenje mobitela smješteno nadohvat ruke osigurava da eliminiramo nepotrebne žice punjača i potragu za njima u trenucima vožnje. Mobitel se sigurno puni zahvaljujući punjaču integriranom u središnjoj konzoli, a Bluetooth spajanjem s automobilom daje se prednost sigurnosti u vožnji.

Sustavi za pomoć u vožnji

U sredini armaturne ploče nalazi se ekran s dodirnim zaslonom visoke rezolucije na kojem se nalaze sve komande vozila i kojim je lako upravljati bez obzira jesmo li birale navigaciju ili idealnu playlistu za naš road trip.

Dodatnu sigurnost vozač ima uz danu pomoć sustava za asistenciju, kako u vožnji, tako i pri parkiranju. Olakšat će to vožnju vozačima koji se uvijek žale na svoje sposobnosti parkiranja. Naime, sustav prepoznaje parkirno mjesto, a zatim upravlja smjerom kretanja vozila kako biste se parkirali. Sve što trebate je voziti unatrag, ubrzavati i kočiti.

Također u vidnom polju iznad volana, inovativni head-up display omogućuje vozaču da cijelo vrijeme ostane usredotočen na cestu, a da istodobno ima uvid u najvažnije podatke povezane s vožnjom. Asistencija pri vožnji autocestom daje mogućnost poluautomne vožnje gdje vozač više ne mora upravljati brzinom ili putanjom jer te funkcije preuzima vozilo.

Sve ostale specifikacije novog Citroëna C4 koje bi vas mogle zanimati, kao i informacije o posebnim ponudama pronađite na službenoj stranici.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori