Poznati inozemni portal proglasio 5 hrvatskih otoka koji se moraju posjetiti barem jednom u životu

Poznati inozemni portal proglasio 5 hrvatskih otoka koji se moraju posjetiti barem jednom u životu

Hvar

Da je Hrvatska jedna od omiljenih ljetnih destinacija za strance, više i nije neka tajna, no strani portali i dalje fascinirano pišu o mjestima na hrvatskoj obali koja se definitivno moraju posjetiti. Neka su već dobro poznata i razvikana, neka dosad još neotkrivena, a upravo takvim destinacijama s naše strane Jadrana, koje su, kako pišu, još uvijek ispod radara, odlučio se pozabaviti poznati inozemni portal Business Insider.

On je donio veliku priču o 100 ‘under-the-radar’ otoka na svijetu, koji se moraju posjetiti barem jednom u životu, a na njihovoj listi, koja je danas obišla svijet, našlo se čak 5 hrvatskih otoka.

Hrvatski otoci koji se moraju posjetiti

Vis

Pitate se koji su to i jeste li možda već ljetovali na njima? Za početak, tu je Vis, kojeg sugovornici portala opisuju kao pravi biser među hrvatskim otocima. Dosad još i ne toliko otkriven, pišu, jer je do kasnih 80-ih bio vojna baza. Kada se otok počeo otvarati prema turistima, oduševio je mnoge: svojim prekrasnim plažama, uvalama skrivenima od pogleda, svojom autentičnom kulturom i tradicijom te kulinarskim vrhuncima.

Iduća na listi je Šolta, za koju autori pišu kako se upravo ondje može iskusiti onaj pravi, iskren i autentičan otočki život. Upravo Šoltu spominju kao mjesto na koje je najbolje pobjeći od gužve velikih turističkih sredina na Jadranu, a preporučaju lokalnu kuhinju te upoznavanje meda, maslinovog ulja i autohtonog bilja.

Šolta

Mljet je autore teksta potpuno zaveo, ne samo zbog toga što se radi o nacionalnom parku impresivne prirode, već i o mjestu na kojem se doista može osjetiti mir i spokoj.

Na listi se, zanimljivo je, našao i Hvar, za koji mi definitivno ne bismo rekli da je otok koji se još uvijek nalazi ispod radara, no Insider ga ističe zbog idiličnog plavog mora, pješčanih plaža, sjajnog noćnog života i restorana s vrhunskom svježom ribom. Za bijeg od gungule, savjetuje rentanje mopeda, kako bi u kratkom vremenu dosegli i neke mirnije krajeve Hvara.

Peti na listi je Brač – preporučaju ga kao alternativu Visu i Hvaru, ako vam smetaju turističke gužve ovih hotspotova. Ističu i da je povoljniji od Hvara, a da je priroda na otoku jednako predivna.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori