Tri hrvatska grada su među najsigurnijim destinacijama za post korona odmor

Tri hrvatska grada su među najsigurnijim
destinacijama za post korona odmor

Cavtat

Prema utjecajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za post korona putovanja i turizam uvrštene su čak tri hrvatske destinacije i to Zagreb, Cavtat i Rijeka.

članku se navodi kako je European Best Destination Organization (EBD) izdvojila 20 europskih destinacija najmanje pogođenih koronavirusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima.

Uvrštenje čak tri hrvatske destinacije na popis najsigurnijih europskih destinacija potvrđuje međunarodni status naše zemlje kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije koja ima sve preduvjete za sigurno odvijanje turizma u mjesecima koji su pred nama, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Rijeka

Na visoko treće mjesto liste uvršten je Cavtat koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. 

Zagreb je stavljen na osmo mjesto EBD liste i to kao idealna city break destinacija, dok je Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture u 2020. godini, pripalo dvanaesto mjesto liste.

Na prvom mjestu našao se Tbilisi, glavni grad Gruzije, a svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori