Najljepše knjižare na svijetu koje vrijedi posjetiti
Najljepše knjižare na svijetu koje vrijedi posjetiti

Najljepše knjižare na svijetu
koje vrijedi posjetiti

Obožavamo putovati, a osobito posjećivati zanimljive lokacije koje nisu prepune turista. Prije svakog putovanja, potrebno je napraviti određeni plan i program i istražiti mjesta koja se isplati posjetiti. Potrebno je zaobići mjesta koja su zamka za turiste i doživjeti lokalni duh grada u kojem se nalazimo. Veliki gradovi su prepuni specijaliziranih mjesta na kojima možemo kupiti unikatan komad, koji će nam ostati kao uspomena. Posebno se ističu knjižare, koje u svojoj ponudi imaju dizajnirane zbirke knjiga, koje se isplati imati. Osim toga, puno popularnih knjižara ima zanimljive lokacije i interijer koji će nas inspirirati. Izdvojili smo najljepše, koje zaista vrijedi posjetiti.

Daunt Books

Riječ je o knjižari koja se nalazi u Londonu. Engleska metropola poznata je po specijaliziranim mjestima u kojima ljubitelji umjetnosti i književnosti mogu naći doslovno sve. Među tim lokacijama, smjestila se i Daunt knjižara. Ova knjižara u ponudi ima razne naslove, a osim toga često organiziraju predstavljanje knjiga i book festivale na kojima možete upoznati brojne autore. Knjižara, koja osim knjiga, u ponudi ima i odlične suvenire, poput krpene torbe ili bookmarka, je nezaobilazna stanica grada Londona.

Lello e Irmao

Ova knjižara nalazi se u Portu. Potro je gradić na obali Portugala koji je postao nezaobilazna turistička destinacija Portugala. Riječ je o romantičnom gradu koji se, osim lijepog izgleda, može pohvaliti i bogatom povijesti. Poznat je po tome jer je inspirirao britansku autoricu J.K. Rowling na pisanje romana o Harry Potteru. Osobito je ulogu inspiracije odigrala upravo ova knjižara. Interijerom podsjeća na školu za vještičarenje Hogwarts. Čim uđete primijetit ćete specifične stepenice koje neodoljivo podsjećaju na one čarobnjačke.

Notting Hill Bookshop

Ponovo se vraćamo u London, ali ovaj put u romantičnu četvrt Notting Hill. Nije potrebno dodatno pisati o četvrti koja je poslužila kao lokacija za snimanje brojnim filmovima. Četvrt se može pohvaliti i popularnim sajmom antikviteta, u ulici Portobello, koji vrijedi posjetiti. No, u blizini ulice smjestila se malena, romantična knjižara u kojoj se snimao film s Hugh Grantom i Juliom Roberts. Knjižara se može pohvaliti popularnim naslovima i dizajniranim suvenirima koji će vas uvijek podsjećati na ovo prekrasno mjesto.

Armchair Books

Knjižara, koja se nalazi u Edinburghu, drevnom domu prodavača knjiga. Iz ove knjižare puca prekrasan pogled na dvorac, koji ovom mjestu daje dodatnu dozu mistike. Kada uđete u ovu knjižnicu osjetite miris starine i povijesti jer je riječ o kultnom mjestu. Na podu su stari tepisi, a na policama stare korištene knjige. Ovdje možete pronaći djela s viktorijanskim crtežima i stare romane koji se više ne mogu kupiti na klasičnim mjestima. Mjesto, koje odiše starinom i rabljenim knjigama, uvući će vas u tajnovitost prekrasnog grada koji se smatra jednim od najljepših u Europi.

Le Bal Des Ardents

Popularna knjižara smjestila se u centru francuskog grada Lyona. Čitajući komentare na Trip Advisoru dolazimo do zaključka kako je riječ o zaista posebnom mjestu. Knjižara ima koncept u kojem se ne prodaju poznati autori, već surađuje isključivo s malim i nezavisnim autorima. Osim toga, može se pohvaliti svojim specifičnim izgledom koji vas osvoji odmah na prvu. Mjesto, koje na jedan način spaja tradicionalno i moderno. Najbolje ju je posjetiti odmah ujutro jer je kasnije prebukirana brojnim posjetiteljima.

The Corner Bookstore

Riječ je o knjižari koja se nalazi u New Yorku. Knjižara koja je zadržalo romantičnu i toplu notu među velikim zgradama i brojnim korporacijama. Ova knjižara kao da je stala u vremenu i prostoru. Ima specifičan interijer koji osvaja odmah na prvu. Ponuda je raznolika i vlasnici žele obuhvatiti najbolje od svakog žanra. S obzirom na to ovdje možete pronaći razne naslove, od dokumentarnih, povijesnih do fikcije. Knjižara ima odličnu ponudu kuharica, ali i edukativnih naslova o psihologiji i roditeljstvu.

Libreria Acqua Alta

Riječ je o knjižari koja se smjestila u gradu ljubavi, Veneciji. Venecija je sama od sebe dovoljno romantična i posebna, pa je u tom smislu ova knjižara must have mjesto za vidjeti. Knjižara se sastoji od niza prenatrpanih prostorija naslaganih od zida do zida s knjigama, časopisima, kartama i ostalim sadržajem. Zbog stalnih poplava Venecije, knjige su smještene u vodootporne kante i gondole. Samo ima knjižare u prijevodu znači – knjižara koja stoji na vodi. Specifično mjesto, prepuno starinskih naslova i bogate povijesti koje vrijedi posjetiti.

Shakespeare and Company

Poznata knjižara smještena u Parizu je nezaobilazna turistička atrakcija. Riječ je o knjižari koja je uglavnom u svim travel vodičima. Bez obzira na njezinu popularnost, uvijek je vrijedi posjetiti. Mjesto koje ima dugu povijest i brojne naslove. Osim toga, u sklopu knjižare je otvoren i coffee shop u kojem možete ispijati vrhunsku kavu dok čitate kupljene naslove. Ponuda je šarolika, a osim dobrih naslova, možete kupiti odlične suvenire. Posebno bismo iskaknuli krpenu torbu, s ilustracijom poznatog mjesta, koju vrijedi imati.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori