Jeste li znali da u Budimpešti postoji Harry Potter kafić?
Jeste li znali da u Budimpešti postoji Harry Potter kafić?

Jeste li znali da u Budimpešti
postoji Harry Potter kafić?

Jedan od najljepših gradova Europe glavni je grad Mađarske, Budimpešta. Tijekom cijele godine Budimpešta je omiljeno turističko odredište mnogim posjetiteljima sa svih strana svijeta. Osim što privlači svojim kulturnim i povijesnim znamenitostima, primamljivom gastronomskom ponudom i nizom odličnih barova i hotela, zimi je ona također česti izbor. Zahvaljujući popularnom božićnom sajmu i adventskim atrakcijama u blagdansko vrijeme izgleda posebno čarobno.

Arhitektura, povijest, noćni život i brojne lokacije s očaravajućim pogledom na grad samo su neki od razloga zbog kojih se često poželimo vratiti u mađarsku prijestolnicu.

Tematski Harry Potter kafić

Međutim, sada smo pronašli i razlog više koji će razveseliti ljubitelje magije i čarobnjaštva. Možda ste kao mali maštali o pismu iz Hogwartsa, koje sova još uvijek nije donijela. Kako god bilo, pronašli smo prihvatljivu zamjenu za dozu magičnosti. Naime, tematski Harry Potter kafić smjestio se upravo u Budimpešti u kojem ćete se barem na tren osjećati kao da se nalazite u Hogwartsu. Svoje tajnovito mjesto pronašao je u četvrti Óbuda, a svojim posjetiteljima nudi sve ono o čemu smo kao veliki ljubitelji ove franšize sanjali.

Leteća metla

Repülő Seprű (hrv. ”Leteća metla”) svojim uređenjem neodoljivo podsjeća na filmski set o malom čarobnjaku uz kojeg smo odrasli. Već na ulasku osjetit ćete tu posebnu atmosferu, a ovdje ćete imati prilike uživati u okusima raznih, neobičnih ”čarobnih” napitaka, kreativnim ukrasima i predmetima o kojima ste mogli čitati ili gledati na ekranima, kao što su novine, sove, kućni vilenjak Dooby i slično.

Tematske aktivnosti

Čarobni kafić inspiriran je dobro poznatim svijetom čarobnjaka pa ćete tako moći sudjelovati u večeri uz kvizove na temu Harryja Pottera, različitim aktivnostima koje se redovito organiziraju, kao što su izrade čarobnih štapića ili pak metloboj koji pružaju nezaboravno iskustvo.

Ovaj je čarobni kafić savršeno mjesto za sve ljubitelje Harryja Pottera. Stoga neka vam on sljedeći put bude jedna od destinacija. Međutim vodite računa o tome da svoj dolazak obavezno najavite kako biste rezervirali svoje mjesto na vrijeme.

Foto: Instagram (@repulosepru), Unsplash

Učitati još
Zatvori