Kada ljubimci postanu zvijezde blagdana
Kada ljubimci postanu zvijezde blagdana

Kada ljubimci postanu zvijezde blagdana

Blagdani, to magično doba krajem godine okupano svijetlom milijuna lampica koje provodimo uz svoje najmilije. Ili su to blagdani na papiru? Od ove idealne definicije često se ne desi ni slovo “i”, magija se raspline kao balončić od sapunice, a lampice osvjetljavaju samo našu frustraciju. Kažu put do pakla popločen je najboljim na namjerama, a dojma smo kako je (ponekad) put do kaotičnih blagdana popločen željom da oni budu savršeni.

No, kao što znamo, stvari se nerijetko ne odvijaju po planu koji smo si zacrtali. A osim naših ukućana, savršen blagdanski program remete naši ljubimci. Ma koliko preslatki bili, često nam svojim nestašlucima dižu kosu na glavi. Ipak, dobro je poznato kako je na naše ljubimce doista teško ostati ljut pa im na kraju sve oprostimo, a njihovi nestašluci se premetnu u omiljene blagdanske anegdote. U nastavku smo se prisjetili tri takve.

Kada model odbija suradnju

Društvene mreže preplavljene su fotografijama ljubimaca u prigodnim kompletićima. Od snjegovića, preko vilenjaka i Djeda Mraza pa sve do božićnih drvaca, modeli koje pronalazimo u aktualnoj ponudi doista djeluju sjajno i već smo pri prvom pogledu na njih osmislili savršeno božićno fotografiranje. A kako to izgleda kada naši modeli nisu zainteresirani za suradnju s nama je podijelila i Matea.

“Budimo realni, prikaz blagdana na društvenim mrežama nije ni blizu stvarnosti. Jasno je kako svi uvijek prikazujemo najljepše trenutke, ali nekad nam svima treba i doza realnosti. Moja priča s blagdanima i kućnim ljubimcem poprilično je smiješna. Vlasnica sam male čivave i uvijek sam je željela oblačiti (kako to obično i biva s malim psima), ali njezin temperament to ne dopušta. Svake godine za blagdane gledam kako vlasnici pasa oblače svoje ljubimce u božićne kostime, stavljaju im kape i sl., ali meni je to nemoguća misija. Ona počinje doslovno vrištati ako vidi bilo kakav odjevni predmet koji joj se približava, pa smo brzo odustali od toga. Čak i nije do kostima, nego do funkcionalnosti… Šetnje zimi traju tek nekoliko minuta jer joj je hladno, ali svejedno ne želi odjeću na sebi. Međutim, sve to na kraju dana nije ni važno. Ni kostimi ni puloveri. Bitno je da je ona sretna i zdrava i uveseljava nam sve nadolazeće blagdane. Čak se i s našom mačkom slaže, a morate priznati da je to stvarno rijetkost.”

Najdraži poklon: Pakiranje

Prilikom kupnje božićnih darova pomno biramo onaj koji će razveseliti svakog ukućana. Pritom ne zaboravljamo ni na naše četveronožne prijatelje, no čini se kako oni ipak od svih poklona najviše vole šareni papir u koji su bili upakirani. Jedne ovakve zgode sa svojim ljubimcima prisjetila se i Lana.

“Kažu kako se psi i mačke ne slažu, no nisu upoznali Đuru i Božu. Ovaj dinamičan duo sklon je nepodopštinama, posebno kada je žicanje hrane u pitanju. U želji za idealnim Božićnim jutrom poklone smo postavili ispod bora večer ranije, no ujutro nas je dočekala sve samo ne idila. Dvojac je napravio pravi džumbus – dnevni boravak kao da je zahvatio tornado. A i moje živce. Jedino tko nije vidio problem u ovoj novoj dekoraciji jest naš veseli dvojac koji je mirno ležao, odmarajući od kaosa koji su netom uzrokovali. Tada mi je tlak bio na 200, a kada se toga danas sjetim bude mi i milo oko srca. Na kraju je to ispala spontana uspomena koja se često prepričava”.

Dizajneri interijera

A kada se dohvatimo pitanja božićnog uređenja naši ljubimci su itekako spremni reći svoje službeno mišljenje. Ne samo reći, već i pokazati. Posebno opasni kritičari su mačke. One će bez problema ukloniti detalj koji im se ne sviđa, a ponekad su spremne srušiti i cijelo drvce. Priče o osebujom dizajneru interijera zvanom Tigrica ispričala nam je Dorotea.

“Za razliku od Mariah Carey, moja mačka Tigrica nije obožavateljica blagdana. Posebno je kritična prema božićnim drvcima, a dojma sam da ne preferira moj stilski odabir. Šarene kuglice njezin su najveći neprijatelj. Ili sam barem takvog dojma. U više je navrata spremno skinula kuglice koje ne odobrava, a svi naši pokušaji da ju odvojimo od bora ostali su neuspješni. Ni podizanje na povišeno nije bilo od uspjeha pa danas bor skrivamo od nje. Zvuči li to poznato?”.

Prava blagdanska priča

Navedeni primjeri svjedoče o tome kada ljubimci odbijaju suradnju tijekom blagdana, odnosno ne provode ih sukladno našim idejama. Istaknute zgode sjajan su primjer da je realnost uvelike drugačija od slike blagdana koju nam serviraju društvene mreže. No, upravo u tome se krije i njezina čar.

Premda nas njihovi postupci u tom trenu naljute, na kraju se na njih i nasmijemo. Štoviše, oni postanu dio naših obiteljskih priča i legendi te savršena reprezentacija našeg nesavršenog života. Na kraju dana, nesavršeni trenuci ovih blagdana događaju se svima, a priče s kojima se možete poistovjetiti možete pronaći i ovdje.

Podijeli svoju priču i budi nagrađen

Također, vjerujemo kako su brojni vlasnici nestašnih ljubimaca doživjeli slične zgode te će se moći poistovjetiti s iznesenim pričama. Pruža vam se mogućnost da jednu takvu anegdotu podijelite, bez filtera i uljepšavanja – baš onako kako realan život i izgleda, te za nju osvojite vrijednu nagradu. Realne boje Božića možete prikazati ovdje. 

Foto: click4chic, IStock, Pexels

Učitati još
Zatvori