Ovo je najboljih 40 gradova na svijetu

Ovo je najboljih 40 gradova na svijetu

japan-velika2

Tokio

Prestižan časopis Condé Nast Traveler objavio je popis najboljih četrdeset gradova na svijetu za život. Čitatelji Condé Nast Travelera dali su preko 100 000 glasova kako bi izabrali najbolje gradove u istraživanju koje prati Readers’ Choice Award 2016.

7153410511_d7bc397bde_k

Tokio

Na prvom mjestu je Tokio, a slijedi ga odmah još jedan japanski grad – Kyoto. Koliko je Tokyo centar tehnološkog napretka i apsolutnog slavljenja suvremenosti i bliske budućnosti, toliko je Kyoto grad koji donosi sačuvanu japansku tradiciju. Kyoto svakom gostu donosi mnogo znamenitosti i sadržaja – 1600 budističkih hramova, 400 Shinto hramova i skoro 100 restorana s Michelinovom zvjezdicom. Nekoć je bio carski grad i zbog toga ima bogatu gastronomsku scenu.

42908213_a78c9f73c1_b

Firenca

ad astra firenca

Firenca

Slijede Firenca u Italiji, Lucerne u Švicarskoj, San Miguel de Allende u Meksiku, Vancouver, BC u Kanadi, Victoria, BC u Kanadi, Salzburg u Austriji, Barcelona u Španjolskoj te Beč u Austriji.

Beč i Salzburg gradovi u Austriji najpoznatiji su po svojim Adventima, no bez obzira na taj magičan zimski ugođaj iznimno su ugodni za život s pregršt kulturnih i zabavnih sadržaja i jakom gastronomskom scenom. Kanada je, uz Irsku, u Hrvatskoj posebno popularna zemlja za posjet, a svjedočimo zadnjih godina da sve više Hrvata odlazi i živjeti baš u ove dvije države. Vancouver i Victoria kanadski gradovi su koji su se našli u prvih deset najboljih. No, bez obzira još i na švicarski grad Vancouver i vječnu i prekrasnu talijansku Firencu, osim europskih gradova na popisu se, pomalo iznenađujuće, no svakako ugodno, našao i meksički San Miguel de Allende.

beč

Beč

Za kompletnu rang listu najboljih gradova posjetite cntraveler.com.

Foto: Journal arhiva

Učitati još
Zatvori