Najromantičniji skriveni kutak u gradu koji vrijedi posjetiti
Najromantičniji skriveni kutak u gradu koji vrijedi posjetiti

Najromantičniji skriveni kutak u
gradu koji vrijedi posjetiti

Uz sjaj zvjezdanih lampica i zvuk Chopinovih nokturna, gornjogradski park Grič pretvorio se u najromantičniji skriveni kutak u gradu, inspiriran noću i zvijezdama. Ako niste pretjerano raspoloženi za gužvu i ljubitelj ste lijepog i klasike, u Zimskom nokturnu pronaći ćete svoje novo najdraže mjesto ovog Adventa.

U ovoj zimskoj romantičnoj priči tako možete prošetati ispod zvijezda, podijeliti klupicu za dvoje ili pak otvoriti fini pjenušac, a taj trenutak za sjećanje imat će pritom i svoj soundtrack – nokturna Frédérica Chopina u izvedbi Jana Lisieckog.

zimski nokturno
zimski nokturno
zimski nokturno

Stoga, nađete li se u parku Grič, ne propustite doživjeti pravu romantiku Zimskog nokturna, zagledati se u posebnu svjetleću šumu i okružiti se zvijezdama padalicama koje donose sreću, proći ispod zvjezdanog svoda i poslušati kako zvuči najljepša zimska noć.

Zimski nokturno našao se i na popisu lokacija na Adventu na kojima nastaju najljepše adventske lokacije.

zimski nokturno
zimski nokturno
zimski nokturno

Zimski nokturno se pokreće i ostvaruje u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a potpisuje ga udruga Umjetnost za grad i kreativni tim koji čine Ana Mikin i Jelena Malenica. Na inicijativu Turističke zajednice grada Zagreba, ove godine Umjetnost za grad stoji iza uređenja još dvije adventske lokacije – tunela Grič (Polarni san) i parka Bele IV (Mjesečev vrt).

zimski nokturno

Foto: Sanjin Kaštelan, Maja Riznić

Učitati još
Zatvori