Zima ima novi hit – luftiće za snijeg
Zima ima novi hit – luftiće za snijeg

Zima ima novi hit –
luftiće za snijeg

Nitko ne može poreći činjenicu da su luftići u posljednjih nekoliko godina doživjeli renesansu. Ljeto za ljetom zaista smo se nagledali plamenaca u moru, do te mjere da su im se mnogi počeli izrugivati. I ne samo plamenaca već i drugih oblika, jednoroga, patkica, sladoleda koje se revno nosilo na plažu, fotografiralo i koristilo kao rekvizit na godišnjim odmorima. Ako ste to definitivno prekrižili kao opciju, zima nosi super hit – luftiće za snijeg.

Veseli luftići za snijeg

U principu se radi o istom proizvodu samo od izdržljivije plastike koji umjesto koluta ima ispunjenu cijelu površinu da se na nju možete sjesti i spuštati niz padinu. Poput klasičnih sanjki, samo bolje – i mekše. Dolaze u najrazličitijim oblicima za napuhavanje, kao i oni za vodu.

Jedan od najpopularnijih brendova luftića općenito zove se FUNBOY i iz njegove su tvornice mašte izašli svi napuhanci za vodu koji su pokrenuli veliki trend. Naravno da nisu propustili ni veliko tržište koje im se otvara proizvodima za snijeg – pogotovo u sezoni kada su brojne padine prekrivene snježnim prekrivačem. Budući da nas zimski dani više ne časte snijegom kao nekad, bilo bi zgodno jedan ovakav napuhanac čuvati u garaži jer za razliku od sanjki ne zauzima previše mjesta. Kad napokon dobijete priliku za pravo sanjkanje, možete ga u ruksaku donijeti na padinu i napuhati na licu mjesta.

Čini se kao nešto u čemu bi uživala i djeca i odrasli, a budući da je snježni tjedan pred nama intenzivno razmišljamo o ovim luftićima za snijeg kao glavnom rekvizitu koji želimo imati sa sobom na sanjkalištu.

A osim FUNBOYA, za klasični snow tubing, kako se sanjkanje na ovim luftićima službeno zove, možete isprobati i na kolutima kakve u ponudi ima brend The Nice Fleet.

Svoje su napuhance ukrasili lijepim ilustracijama, a pogodni su za djecu od 5 godina i imaju nosivost do 120 kg. Svakako će oplemeniti zabavu na snijegu, no imajte na umu da, za razliku od klasičnih sanjki, ovi luftići praktički “lete” po stazi tako da definitivno nisu za one koji traže lagano i opušteno spuštanje. Ako pak baš preferirate adrenalinsku zabavu, kolutove potražite ovdje.

Učitati još
Zatvori