Sanjkališta u Hrvatskoj koja možete posjetiti već ovaj vikend
Sanjkališta u Hrvatskoj koja možete posjetiti već ovaj vikend

Sanjkališta u Hrvatskoj koja možete
posjetiti već ovaj vikend

Mnogi su željno iščekivali prve pahulje snijega kako bi se uputili na poznata skijališta i kako bi barem nakratko pobjegli iz svojih toplih domova i prepustili se adrenalinu spuštajući se niz snježne padine. Ako ste jedni od onih koji žude za tim da se barem nakratko maknu iz gradske vreve i uživaju u snijegu, onda znate da u Lijepoj Našoj postoji velika ponuda skijališta.

Sanjkališta u Hrvatskoj koja morate posjetiti – ako već niste

Ako ste ipak jedni od onih koji vole snijeg, ali ne znaju skijati, sanjkanje je svakako jedna od aktivnosti u kojima mogu uživati i odrasli, kao i djeca. Na radost mnogih, bijele pahulje napokon su prekrile gorski dio Hrvatske, a mnogi već tragaju gdje uživati zimskim radostima. Sanjkanje je posljednjih nekoliko godina steklo status snježne aktivnosti kojoj se vesele svi, bez obzira na uzrast.

Stoga okupite ekipu i probudite dijete u sebi. Priuštite si nezaboravan vikend prepun smijeha. Također odlična je to ideja za obiteljski izlet koji će razveseliti vaše najmlađe. A kako bismo vam olakšali potragu, u nastavku smo izdvojili sedam sanjkališta u Hrvatskoj na čijim ćete padinama uživati.

Sanjkalište Goranska princeza – Lokve

Ovdje možete uživati u sanjkanju na predivnoj i dugoj stazi koja se uređuje u skladu s vremenskim uvjetima. Međutim kada se uputite na ovu stazu, morate imati na umu da ne postoji pokretna traka. No kad stignete do vrha shvatit ćete da se isplati. S vrha staze pruža se predivan pogled koji seže na jezero i Risnjak.

Lokve

Delnice – Planinski centar Petehovac

U zaleđu Rijeke i Kvarnerskog priobalja, a u blizini Delnica, nalazi se Planinski centar Petehovac. Smješten na nadmorskoj visini od 1035 m s čijeg se vrha pruža jedinstven pogled na slovenske Alpe. Zbog svoje iznimne ljepote 1963. g. to područje je zaštićeno i proglašeno značajnim krajolikom. Osim u sanjkanju, ovdje možete uživati i u laganim zimskim šetnjama u prirodi.

Delnice

Lovinac Izletište Cvituša

Osim Gorskog kotara, ličko područje također skriva odlične zimske lokacije. U općini Lovinac uređeno je sanjkalište dugo 100 m na brdu Cvituša. Osim uživanja u sanjkanju, ovdje možete učiti i skijaške spustove.

Kupjak – Sanjkalište „Gorski sjaj“

Između Skrada i Delnica, u mjestu Kupjak smjestilo se sanjkalište koje osim uživanja u zimskim aktivnostima nudi i zonu u kojoj se možete opustiti, ugrijati i pojesti nešto kako biste imali energije za nastavak aktivnosti. Ono što je zanimljivo spomenuti jest da kad na stazi nema snijega, možete koristiti tubby stazu i uživati u danu.

Sanjkalište Fužine

Odlučite se za obiteljski vikend izlet u Gorskom kotaru u kojem će uživati svi članovi. Prošećite goranskim šumama, odmaknite se od gradske vreve, uživajte u prirodi i pogledu, a nakon toga okušajte se u sanjkaškim sposobnostima. Naime uz sam izlaz s autoceste nalazi se prekrasna sanjkaška staza. Ovaj će vam spust svakako ostati u sjećanju. Dok se spuštate niz padinu, uživajte u pogledu na planine i šume.

Fužine

Zagreb Sljeme (Činovnička livada)

Iako se često tamo zaputimo kada se zaželimo skijanja, Sljeme također ima posebno uređen sanjkaški dio. Svi koji se žele sanjkati, na Sljemenu uvijek mogu posjetiti Činovničku livadu, koja je ujedno i najmanje strmi spust, a nalazi se nedaleko od gornje postaje žičare.

Rijeka – Platak

Poznato riječko skijalište također ima stazu potpuno namijenjenu za sanjkanje. Staza se nalazi pored Velikog doma Platak, u kojem možete unajmiti sanjke, i skijaške staze Pribeniš 1. Ako se uputite na Platak, svakako isprobajte noćno sanjkanje koje je zbilja jedan poseban doživljaj. Okruženi pumom i snijegom, ovaj spust željet ćete ponoviti.

Foto: Profimedia, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori