Ledeni park u subotu se otvara na Tomislavcu. Donosimo sve detalje
Ledeni park u subotu se otvara na Tomislavcu. Donosimo sve detalje

Ledeni park u subotu se otvara na
Tomislavcu. Donosimo sve detalje

Na službenom predstavljanju manifestacije Advent u Zagrebu otkriveno je kako će u gradu ponovno zablistati jedna od omiljenih adventskih atrakcija – Ledeni park! Tradicionalna božićna ponuda vraća se na Tomislavac i postaje središtem prave zimske idile.

Ovogodišnji program Adventa u Zagrebu službeno starta u subotu, 26. studenog, a tada će s radom započeti i klizalište. U 18:30 sati spektakularnom plesnom predstavom na ledu naziva Božićna glazbena kutija i vatrometom otvorit će se čudesan Ledeni park. Pritom će se s njega pružati najljepši pogled do sada – na Umjetnički paviljon i vizure Zagreba.

Ledeni park
Photo: Ivan Klindic

Što nas očekuje u ovogodišnjem izdanju?

Klizanje ispred veličanstvenog pročelja Umjetničkog paviljona, vesela glazba, zanimljiv kulturni program, raznolika ponuda domaće i svjetske fast food hrane te napitci koji nas griju iznutra i izvana…

Elegantno će klizalište biti smješteno na južnoj strani Trga kralja Tomislava, dok će se ledene staze protezati prema sjeveru. Krošnje drvoreda lipa bit će bogato osvijetljene dojmljivim lampicama i stvarati čarobni adventski mikro-kutak Kod Paviljona  – za uživanje u trenutku, u odabranim specijalitetima ili čaši pjenušca. Pažljivo osmišljen program na klizalištu, «resident» DJ i vrhunska gastronomska ponuda pretvaraju Ledeni park u adresu koju ovog Adventa ne smijete zaobići. Organizatori nam poručuju kako Ledeni park nije samo mjesto, već i doživljaj koji se pamti!

Ledeni park

Jedno od najvećih mobilnih klizališta

Budući da ovogodišnje izdanje Avdenta ima ekološku notu, klizalište Ledeni park će zauzimati manje zelene površine nego prije. Ono će i dalje pratiti krajobraznu arhitekturu Trga i, iako smanjeno u odnosu na prijašnje godine, led će se prostirati na čak 1 529 m2, te će i dalje biti jedno od najvećih mobilnih klizališta na otvorenom u ovom dijelu Europe.

Nadalje, voda koja se upotrebljava za stvaranje leda će se reciklirati pa će se tako smanjiti potrošnja električne energije. Štednji struje priključit će se i lampice, čije će paljenje počinjati pola sata kasnije, a gasit će se pola sata ranije.

Foto: Ivan Klindić

Opće informacije

Klizanje u Ledenom parku moguće je svakodnevno u 9 termina koji traju po sat vremena. Cijena klizanja u jutarnjim terminima (od 10.00 do 16.00 sati) iznosi 15 kuna, a u poslijepodnevnim terminima (od 16.00 do 23.00 sata) 25 kuna. Vikendom se klizanje u oba termina naplaćuje 25 kuna. Najam klizaljki iznosi 25 kuna.

Detaljne informacije o Ledenom parku bit će dostupne na mrežnoj stranici www.ledenipark.hr od 26. studenog, kao i na društvenim mrežama Ledenog parka.

Foto: Ivan Klindić, Advent u Zagrebu

Učitati još
Zatvori