Ljupka Gojić Mikić: Kako danas izgleda moj život ispred kamere

Jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki Ljupka Gojić Mikić, danas je uspješna poduzetnica, majka i supruga. Na zagrebačkoj Knežiji prošle je godine sa suprugom otvorila slastičarnicu Jolie Petite Patisserie koja je u kratkom roku postala omiljeno mjesto za sve ljubitelje slastica i slanih zalogaja, a osim toga ponosna je vlasnica brenda Jolie Petite. U svojoj dugogodišnjoj karijeri naučila je nekoliko bitnih stvari koje smatra ključnima za balans između privatnog i poslovnog života. Bitna joj je praktičnost, udobnost i dobra organizacija. Ono što je karakteristično za Ljupku je to da ni nakon toliko godina javnog života nije izgubila svoju skromnost i ostala je ona prava jednostavna “cura iz kvarta”. Danas joj u svakodnevnim obavezama pomaže obitelj u kojoj svi djeluju kao pravi mali tim, a koliko joj je danas drugačiji život ispred kamere, što joj najviše nedostaje i što pamti iz zanimljivih modnih dana otkrila nam je u zanimljivom razgovoru.

  • Iza vas je zavidna modna karijera, uspješna ste poduzetnica i modna dizajnerica, ali i majka i supruga, koliko je zahtjevno balansirati između svih obaveza i obitelji?

Zahtjevno je sve, ali kad se dobro organiziraš, ne osjetiš koliko je teško… Nemam više toliko vremena za druženja kao nekad, to je jedino što mi fali…

  • Odradili ste puno velikih svjetskih kampanja, a u svijet modelinga ušli ste sa samo 10 godina, kako sada gledate na sve što je iza vas i biste li što mijenjali?

Sve to me izgradilo u osobu koja sam danas i dalo mi je sigurnost za sve što radim i stvaram… Ništa ne bih mijenjala, jer to je bio put kojeg se rado sjetim…

Ljupka-Gojić-Mikić-Philips
  • Navikli ste biti stalno ispred kamere, a ona ponekad nije milostiva stoga uvijek morate izgledati besprijekorno. Koji je vaš trik da to stalno uspijevate?

Kad odrastate ispred kamere, više ju ni ne primjećujete, a to je najbolji trik, jer si tad najprirodniji…

  • Imate li neku anegdotu vezanu za život ispred kamere i odjeću koju ste nosili, a nosili ste odjeću velikih svjetskih dizajnera?

Ima jako puno anegdota… Jedna od njih je jedan mali dio mog puberteta u modelingu (smijeh). Svi znamo faze kad se veseliš hrani i nemaš mjeru, jer hormoni divljaju… Tako sam ja imala jedan period kad su mi kroasani bili draži od dizajnera, a naviknuta da sam prirodna mršavica… Na iznenađenje svih, na snimanju za njemački Vogue, nisam stala u Dior hlače… U svoju obranu ću samo reći da je to bila stvarno mala veličina hlača, a tako sam se branila i tada s kroasanom u ruci (smijeh). Stilist je spasio i mene i sebe tako što je izrezao hlače i spojio sa zihericama… Morala sam paziti kako poziram (smijeh).

  • Kako je izgledao vaš život ispred kamere na početku karijere, a kako izgleda sada?

Sad sam malo više iza kamere… Cure će imati puno uspomena (smijeh)… A kad sam ispred nje, sve je isto kao nekad…

  • Što je izuzetno važno za odjeću koju nosite kada se nalazite ispred kamere? Mora li ona uvijek biti besprijekorna i kako to postižete?

Bitno je da je uredna, kao i kad nisam ispred kamere… To postižem glačanjem, a kako dobro ne vidim, za razliku od većine žena koje se pogledaju u ogledalo i promijene torbu prije izlaska, ja se vratim speglati još jednu crticu na haljini (smijeh).

Ljupka-Gojić-Mikić-Philips-4
  • Osim vlastite, brinete se i za odjeću svoje obitelji, kako izabrati pravi uređaj koji će vam to olakšati?

Birate tako da taj uređaj odradi većinu posla za vas … 😂

  • Kakav stil privatno najviše preferirate vi, a kakav vaše djevojčice? Biraju li same odjeću i imaju li osjećaj za stil ili “mama uskoči” koji put?

Prije svega, preferiram udobnost, pogotovo za cure… Jana je već velika i sve manje dozvoljava da joj se petljam kad se sprema za školu, ali obavezno pita kaj mislim… Vjeruje mi… Druge dvije se radije posvete doručku prije škole pa mi još uvijek dozvoljavaju da se petljam (smijeh).

  • Osim slastičarnice Jolie Petite Pâtisserie , imate i vlastiti modni brend Jolie Petite by Ljupka Gojić. Kako izgleda cijeli proces stvaranja, od ideje dizajna do izvedbe? Kako birate materijale i krojeve i koja je vizija Jolie Petite žene/kupca?

Vizija Jolie Petite odjeće je kao u prethodnom odgovoru… Udobna i praktična na prvom mjestu, a to se postiže prvenstveno kvalitetnim materijalima… Svaka sezona nosi neki novi trend koji i mi ubacimo u svoju kolekciju kroz neke detalje i nove krojeve, ali uvijek pazimo da je nosivo i sljedeće sezone i da se lako kombinira s nečim novim što dolazi…

  • U cijelom tom procesu pretpostavljam ima puno glačanja različitih materijala, a nerijetko malo vremena, kako to balansirate i što vam olakšava cijeli proces?

Sva sreća pa mi je Jolie Petite preko puta moje zgrade i koliko god imaju u showroomu sve za srediti odjeću prije fotografiranja, ipak ne prepuštam ništa slučaju… Ako su se susjedi pitali zašto hodam s Philips Perfect Care 9000 parnom postajom svako malo kroz park, sad će im biti jasno (smijeh). Moja je bolja od njihove u Jolie Petite-u (smijeh).

Ljupka-Gojić-Mikić-Philips-2

Više o Philips Perfect Care 9000 parnoj postaji možete pronaći na ovom linku.

Foto: Instagram, PR

0