Novi zagrebački kafić oživio duh starog Zagreba

Novi zagrebački kafić oživio
duh starog Zagreba

Kavana Corso Zagreb

U Zagrebu se čini se događa prava renesansa kvartovskih kafića. Sve se više truda ulaže u koncept i interijer kako bi jutarnja šalica kave bila što ugodnija i u što ljepšoj atmosferi. To dokazuju sada već lanci Vivas i Leggiero, ali i nezavisni Potter, Street, a odnedavno i Kavana Corso na Sigečici.

kavana-corso-7

Da se radi o dobrom potezu dokazuje i oduševljenje gostiju koji su jedva dočekali da za jutarnju kavu u ugodnom interijeru ne moraju putovati do centra te se često i baš zbog toga u ovim lijepim kvartovskim kafićima traži mjesto više. Pogotovo vikendom.

kavana-corso-13

Slična je situacija u Kavani Corso gdje smo morali navraćati nekoliko puta kako bi ulovili malo praznog prostora, ali vrijedilo je. Istog imena kao kultna kavana na uglu Gundulićeve i Ilice koja je već godinama zatvorena, u Rapsku 35 donijela je duh starog Zagreba. Vlasnik Luka Lovrić u ostakljeni je interijer unio brojne, pomno skupljane, vintage detalje koji u kombinaciji s industrijskim elementima imaju poseban šarm.

Kavana Corso Zagreb

kavana-corso-8

Zbog ostakljenih stijena u unutrašnjost prirodnog svjetla ima napretek, a visilice iznad stolova i drveni tonovi koji vladaju daju topli ugođaj. Na ulazu će vas dočekati stari piano, dok se istražujući police i zidove možete zabavljati i nekoliko sati. Naime, prepuni su fotografija, antikviteta i sitnica sa zagrebačkih buvljaka i tavana koji su dugo skupljani za potpunu realizaciju ideje.

Kavana Corso Zagreb

Kafić za svojim visokim i niskim stolovima može primiti do 100 gostiju, a podijeljen je pušačku i nepušačku stranu. Otvoren je svaki dan o 6 ujutro do ponoći – već čeka da ga posjetite i opustite se uz dnevne novine i šalicu kave.

Više o Kavani Corso pratite na Facebook stranici.

Kavana Corso Zagreb

Kavana Corso Zagreb

kavana-corso-12

Kavana Corso Zagreb

Kavana Corso Zagreb

Kavana Corso Zagreb

Kavana Corso Zagreb

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori