Zavirili smo u novi Vivas Bar na zagrebačkoj Trešnjevci

vivasbar1

Zanimljivo je promatrati nastanak jednog mikro kvarta unutar strukture grada, nastavka na već poznate velike četvrti koji se rađa gradnjom seta novih zgrada i useljavanjem najčešće mladih ljudi, parova i obitelji s djecom. Odjednom i vrlo brzo hladna novogradnja oživi, a tada počinje stvaranje okružujuće infrastrukture – parkova, zelenih površina, caffe barova, trgovina, ordinacija i slično, koji se s nestrpljenjem i veseljem iščekuju. To se dogodilo prije 10-tak godina na Vrbanima III koji su sad već punopravan kvart, dijelovima Novog Zagreba, Laništu…. A sada se događa na dijelu Selske ulice, na zagrebačkoj Trešnjevci.

vivasbar14

vivasbar2

Da je razvoj gradskih četvrti povod za daljnje razvijanje već postojećih businessa dokazuje još jedan u lancu Vivas Barova već otvorenih u gradu. Pomno odabrana lokacija i prostor uređen prema filozofiji Vivas brenda već je počeo privlačiti brojne goste u svako doba dana. Ujutro se ispija kavica uz kroasan, na meniju su i svježi smoothieji, milkshakeovi, fine torte, a uskoro će se moći uživati i u raznim drugim svježe pripremljenim snackovima. Večer je rezervirana za barski ugođaj i odmor nakon napornog dana na poslu u skladu s čime se cijela rasvjeta mijenja iz dnevnog u večernji ugođaj.

vivasbar7

Prostran i prozračan, podijeljen u nekoliko odjeljaka, s više terasa na različitim nivoima, svaki će gost u Vivas Baru pronaći kutak za sebe. A to je poanta, da se stvori jedan coworking prostor s urbanom publikom u kojem će svatko moći biti zadovoljan – bez obzira radi li se o osobi koja će s laptopom odraditi dio radnog dana, društvu koje je došlo na piće poslije posla ili obitelji s djetetom – svi se svojem piću mogu posvetiti u miru, bez da ometaju druge ili da drugi ometaju njih. Baš to garantira uređenje koje je podređeno svakom gostu – šank je uvijek nadohvat ruke, unutarnji pušački prostor odvojen staklom, terase imaju više različitih pogleda, a svaki stol svoju utičnicu.

vivasbar12

Filozofija lanca Vivas Bar je uvijek stvoriti priču unutar prostora, priču kojoj se prilagođava svaki detalj, od biljaka u interijeru i eksterijeru do rasvjete, puno dnevnog svjetla, pažljivo promišljenih boja, glazbe, usluge… Svi oni naposljetku stvaraju domaći ugođaj u kojem se možete opustiti. Zahvaljujući još jednoj pomno odabranoj lokaciji i Vivas Bar u Selskoj 90 već polako postaje omiljeno okupljalište u kvartu, a niti ne sumnjamo kako će interes samo rasti.

vivasbar15

vivasbar5

vivasbar13

vivasbar9

vivasbar6

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari