Jesenske biljke koje će pomoći da vaš interijer postane prava cozy oaza 
Jesenske biljke koje će pomoći da vaš interijer postane prava cozy oaza 

Jesenske biljke koje će pomoći da vaš
interijer postane prava cozy oaza 

Sa zadnjim koracima ljeta, polako ulazimo u vrijeme pred nama koje će nam služiti kao sjajna uvertira za zimu. Lišće je počelo opadati, šume mijenjaju boju, a temperature će, nadamo se, postajati sve ugodnije. Idealno je to vrijeme za uređenje vaših interijera i to tako da ih pretvorite u cosy prostore koji će vam pružiti savršenu udobnost u kišnim i hladnim danima pred nama. Pomaci u uređenju interijera mogu biti svakakvi, ali najvažnije je da pažnju posvetite detaljima, a najbolji od njih definitivno su biljke. Koje biljke odabrati i koje će vam pomoći za stvaranje onog toliko željenog cosy osjećaja pročitajte u nastavku.

Cosy interijeri

Ušuškavanje pod omiljenu dekicu, jastučići i mekani pokrivači iznimno su važni za onaj osjećaj ugode koji želimo imati svaki put kada smo doma. Nakon divljeg i burnog ljeta, sve što želimo je okrenuti se našem domu i stvaranju oaze u kojoj ćemo s guštom “prezimiti. Osim “mekanih” detalja važno je da vaš prostor bude svijetao i prozračan, a da ga možete zamračiti točno onda kada vi to sami želite. Za stvaranje posebnog ugođaja pomoći će vam svjećice, ali i biljke te razni jesenski buketi koji savršeno pristaju u svaki interijer.

Pampas

Iako je pampas tijekom cijele godine apsolutni hit detalj pri uređenju interijera, jesen je njegovo godišnje doba. Upravo ga u jesenskim mjesecima možemo posvuda kupiti i unijeti dašak divljine u svoje životne prostore. Svojom svijetlom bojom pijeska savršeno će se uklopiti u svaki interijer, bilo da dolazi u kombinaciji s modernim dizajnerskim namještajem ili dobrim vintage komadom. Možete ga kombinirati s ostalim cvijećem u različitim aranžmanima, a odlično će izgledati samostalno u vazi na podu.

Bundeva

Bundeva je biljka koju možete postaviti na trijem, balkon, manje primjerke na prozore ili u zdjele kao aranžman i svima će instantno biti jasno da ste spremni otpustiti ljeto i primiti najšarenije godišnje doba u svoje domove. Osim što dobro izgledaju gdje god da ih postavite, neodoljive su za jelo stoga jedva čekamo isprobavati krem juhice od ovog najdražeg nam jesenskog povrća.

Eukaliptus

Još jedna od omiljenih biljaka koje volimo vidjeti u moderno uređenim interijerima je svakako eukaliptus. Bilo da birate grm ili pak samo grane, savršeno će svojim zelenilom pristajati uz ostalo cvijeće u vašim vazama. U cvjećarnama obožavamo kupovati grančice eukaliptusa koje se savršeno uklapaju u sve cvjetne aranžmane. No ako kod kuće uzgojite grm, orezivanjem svakog proljeća moći ćete napraviti sami nekoliko buketića za vaše vaze i proširiti njegov miris cijelim domom.

Šlajer

Iako je Gipsofila ili šlajer jedan od omiljenih cvjetova nezaobilazan u mnogim proljetnim aranžmanima, uzgajaju se cijele godine. Ova ukrasna trajnica specifična je po svojim sitnim cvjetovima, koje možemo vidjeti u bijeloj, ljubičastoj i ružičastoj boji.

Suncokreti

Suncokreti su poljsko cvijeće koje nas neodoljivo podsjećaju na ljeto, ali svojim divljim i neukroćenim stabljikama te pomalo neobuzdanim izgledom smjestit će se u interijere baš sada, kada je ljeto na zalasku. Volimo ih uzgajati i u svojim vrtovima i teglicama, a svojim predivnim žutim cvijetom redovito će nas podsjećati na ljetne dane koji polako prolaze.

Učitati još
Zatvori